Πάτρα – Αναβρασμός και στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου από την απόδραση στον Κορυδαλλό

Αναβρασμός επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, μετά την απόδραση δύο αλλοδαπών κακοποιών από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 27χρονο που έχουν συμμετάσχει σε σωρεία ληστών και διαρρήξεων και οι οποίοι αποτελούσαν αρχηγικά μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών που δρούσαν κυρίως στην Αθήνα και την Κέρκυρα.

Μάλιστα, ο 31χρονος παλιότερα ήταν έγκλειστος στο κλειστό κατάστημα της φυλακής των Πατρών, εκεί όπου τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Η απόδραση έγινε παραμονές Πρωτοχρονιάς και οι δύο αλλοδαποί το έσκασαν με κινηματογραφικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, κόβοντας με αυτό τα κάγκελα και βγαίνοντας στον προαύλιο χώρο.

Στη συνέχεια οι δύο Αλβανοί, σκαρφάλωσαν στον τοίχο του προαυλίου, με την βοήθεια ενός γάντζου, καταφέρνοντας έτσι να το σκάσουν μέσα από τα χέρα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

Οι δύο δραπέτες που κρατούνταν στο κελί 17 της Δ' Πτέρυγας θεωρούνται επικίνδυνοι και οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να έχουν φύγει μακριά από την Πάτρα.

Οι ίδιες εκτιμήσεις λένε ότι οι δύο κακοποιοί, εφόσον δεν εντοπιστούν, θα επανέλθουν γρήγορα στην ενεργό δράση, αφού το παρελθόν τους έχει δείξει ότι είναι αδίστακτοι και ότι δεν προσαρμόζονται στους νόμους και στη μη παραβατικότητα.

Πάντως, από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου υποστηρίζουν ότι το περιστατικό αυτό στον Κορυδαλλό κατέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού του σωφρονιστικού καταστήματος, αφού τα κενά που υπάρχουν είναι μεγάλα και με δυσκολία καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Ωστόσο, η απόδραση των κακοποιών από τον Κορυδαλλό έχει επηρεάσει και τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, όπου υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και συνεχείς περιπολίες.


Πηγή