Πάτρα: Καταργήθηκε η εορτή των Τριών Ιεραρχών, σχολεία πάντως θα εκκλησιαστούν την Τρίτη

Αλλαγές στον τρόπο που τιμάται η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Αγίου Βασιλείου, Αγίου Γρηγορίου του θεολόγου και Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου) έχουμε από φέτος καθώς η συγκεκριμένη θρησκευτική εορτή καταργήθηκε σύμφωνα με πρόσφατο Σχέδιο Νόμου.

Έτσι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 που είναι η γιορτή θα υπάρξει σχολική αργία, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και δεν γίνει όπως άλλα χρόνια εκκλησιασμός. Το θέμα έχει προξενήσει ποικίλα σχόλια και συζητήσεις και μάλιστα ιερείς από άμβωνος αναφέρθηκαν σε αυτό την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο τέλος της Θείας λειτουργίας και στην Πάτρα.

Ωστόσο όπως ειπώθηκε, υπάρχουν ακόμα φωτισμένοι διευθυντές σχολείων που αψηφώντας τι διατάξεις και το γράμμα του νόμου θα πάνε τα παιδιά οργανωμένα για εκκλησιασμό αλλά την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στους ναούς. Κάτι τέτοιο θα συμβεί για παράδειγμα στον ιερό ναό Παντανάσσης αλλά και σε άλλες εκκλησίες της πόλης.

Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι αργία και για τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Πατρών και ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας) καθώς και για τα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στο μεταξύ την Τετάρτη 30/1 στις 19.00 η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων παράρτημα Πατρών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αίθουσα της Διακιδείου σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ όπου θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πρεβέζης και Νικοπόλεως κ. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος με θέμα «Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών στον σύγχρονο κόσμο».


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία