Πάτρα: Την Κυριακή 6/1 στις 11 το πρωί ο Αγιασμός των Υδάτων στο Μώλο Αγίου Νικολάου

Την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων (της βάπτισης του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο που με δέος ακούμπησε το δεξί του χέρι στον Ιησού και τον βάπτισε στον Ιορδάνη ποταμό) τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και μαζί θα γίνει και καθαγιασμός των Υδάτων.

Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αναμένεται να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων ως εξής:

Συγκεκριμένα:

*Στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Ανδρέας Αθανασόπουλος, θα παραστούν στον Μεγάλο Αγιασμό, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

*Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων, στην οποία θα παραστούν ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και Βασίλης Θωμόπουλος.

*Στις 12.30 το μεσημέρι στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, θα παραστούν οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

*Στις 10 το πρωί αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών, θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων. Θα παραστεί η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία