Σε επιφυλακή ο δήμος Ήλιδας για το χιόνι


ΤΟ ‘ΕΣΤΡΩΣΕ’ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Ήλιδας για την κακοκαιρία, καθώς χθες το πρωί χρειάστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα για την διάνοιξη τμημάτων δρόμων, αφού ο χιονιάς έπληξε και ορεινά χωριά του δήμου.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λουκά και στον συνοικισμό Πρινάρι, καθώς το έστρωσε για τα καλά στον δρόμο που ενώνει το χωριό με το Πρινάρι και κατ’ επέκταση με το Πανόπουλο, ενώ ισχυρή ήταν η χιονόπτωση και στην περιοχή του Προδρόμου.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον δρόμο Καλό Παιδί- Ανθώνα και Άγναντα και από νωρίς το πρωί το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου δρομολόγησε μηχανήματα (γκρέϊτερ και JCB) για την διάνοιξη των δρόμων, αφού σε ορισμένα σημεία είχε αγγίξει τα 25 εκατοστά και υπήρχε πρόβλημα με την διέλευση των οχημάτων.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαυρίκος, τα μηχανήματα πέρασαν δύο φορές από τα σημεία και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα, ωστόσο ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για να παρέμβει όπου και όποτε κριθεί σκόπιμο.

«Μετά την παρέμβαση με τα μηχανήματα, φαίνεται ότι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε σε επιφυλακή, γιατί δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες, υπάρχει και αλάτι εάν χρειαστεί, προκειμένου να παρέμβουμε για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα» σημείωσε ο κ. Μαυρίκος.

Το χιόνι έφθασε και στα πιο πεδινά χωριά του δήμου και το έστρωσε, χωρίς προβλήματα βεβαίως, ακόμη και στο Κρυονέρι, ενώ τα ξημερώματα νιφάδες χιονιού έπεσαν και μέσα στην Αμαλιάδα.


Πηγή