Χρ. Σπίρτζης: Σε δύο μήνες αρχίζουν τα έργα στην Πατρών- Πύργου


Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της ανακατασκευής της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς», στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως οι εργασίες στην Πατρών – Πύργου θα ξεκινήσουν σε ενάμιση με δύο μήνες και πως τότε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες θα γιορτάσουν το τέλος μιας πολυετούς αναμονής και ταλαιπωρίας για αυτό το σημαντικό έργο.

Όσον αφορά στην επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για οκτώ εργολαβίες, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «αν δεν γίνονταν οκτώ διαγωνιστικές διαδικασίες, δηλαδή δεν ανέβαινε ο ανταγωνισμός για να έχουμε έκπτωση του 50%, δεν θα είχαμε αυτοκινητόδρομο, όπως επίσης δεν θα είχαμε χρηματοδότηση του έργου ούτε για μία λωρίδα ανά κατεύθυνση με λωρίδα έκτακτης ανάγκης και σίγουρα χωρίς διαχωριστικό, αν είχαμε έκπτωση του 25% και του 30%».

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Ως ζήτημα δικαιοσύνης για τους πολίτες της Ηλείας και αναπτυξιακού προσανατολισμού της περιοχής χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού της αντικειμένου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι κορυφαίος στόχος για την Περιφέρεια, καθήκον πρώτης γραμμής και καθημερινός αγώνας.

Μετά την αναγγελία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη -στο πλαίσιο της ίδιας ενότητας του Συνεδρίου- περί άμεσης έναρξης των εργασιών, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα θα παρακολουθεί από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες, θα παρεμβαίνει και θα πιέζει έως την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου. «Ο αυτοκινητόδρομος μπαίνει πια σε τροχιά υλοποίησης και αυτό είναι και μια απάντηση σε όσους έως πρόσφατα υποστήριζαν ότι το έργο εγκαταλείπεται. Αλλά και μια δικαίωση για όσους επιμείναμε, συγκρουστήκαμε, διεκδικήσαμε και σήμερα βλέπουμε όλη αυτή την προσπάθεια και επιμονή να φέρνουν αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.


Πηγή