«Χτύπημα» στο παρεμπόριο στην Αχαΐα- Κατασχέθηκαν 1 εκατ. λαθραία τσιγάρα και 50.000 προϊόντα


Πάνω από ένα εκατομμύριο λαθραία τσιγάρα και περισσότερα από πενήντα χιλιάδες είδη από ρούχα, παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια, και άλλα αντικείμενα εξοπλισμού σπιτιού βρέθηκαν στην τσιμπίδα των αστυνομικών τη χρονιά που πέρασε στην Πάτρα.

Το «χτύπημα» στο παραεμπόριο από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας ήταν καίριο, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί των κατασχεθέντων προϊόντων, αλλά το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίστανται παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία για να βάλει «φρένο» στο όργιο της παραοικονομίας.

Οι στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι τόσο στις λεγόμενες «παραλαϊκές» -δηλαδή σε παράνομους πάγκους που στήνονται περιμετρικά των λαϊκών αγορών, είτε στους πεζοδρόμους και τις πλατείες, έχουν φέρει αποτελέσματα καθώς το φαινόμενο έχει περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν.

Ενόψει όμως της καρναβαλικής περιόδου αναμένεται οι παράνομοι μικροπωλητές να κατακλύσουν τους υπαίθριους χώρους, γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι της αγοράς έχουν ζητήσει από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει τη δράση της προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο.

69 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, 91 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, το έτος 2018 στην Πάτρα, από τα Α΄, Β΄ και Γ΄ Αστυνομικά Τμήματα Πατρών, καθώς και από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, συγκροτήθηκαν συνεργεία και ομάδες ελέγχου με αντικείμενο την πάταξη του παραεμπορίου και της διακίνησης των λαθραίων καπνικών προϊόντων και σχηματίστηκαν συνολικά 91 δικογραφίες για υποθέσεις παραεμπορίου που διαπράχθηκαν στην Πάτρα και συνέλαβαν συνολικά 69 δράστες.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα παρακάτω :

  • 159 κιλά λαθραίου καπνού
  • 280 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 1.285.600 λαθραία τσιγάρα)
  • 753 είδη ένδυσης και υπόδησης
  • 503 είδη οικιακής χρήσης, γυαλιά ηλίου, είδη προσωπικής φροντίδας
  • 067 φιάλες ποτών


Πηγή