Οι μοδίστρες της Πάτρας χαμένες μέσα σε …τόπια κόβουν και ράβουν στολές για το καρναβάλι

Φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι… ραπτομηχανές των μοδιστρών της Πάτρας που έχουν αναλάβει το ράψιμο των στολών των πληρωμάτων. Οι εργασίες πυρετώδεις τα τελευταιά 24ωρα με πολύ … ξενύχτι και ατελείωτη δουλειά για να είναι έτοιμες οι παραγγελίες καταρχήν των στολών των πληρωμάτων του καρναβαλιού των μικρών και εν συνεχεία των ενηλίκων για την παρέλαση της επόμενης εβδομάδας.

"Μένω άυπνη αρκετές ημέρες για να προλάβω τις παραγγελίες για το καρναβάλι των μικρών και να παραδώσω τις στολές εγκαίρως" λέει στο thebest η κυρία Μαρία που με το ένα χέρι στη ραπτομηχανή και το δεύτερο στο ψαλίδι καταφέρνει κάθε χρόνο να παραδώσει εγκαίρως τουλάχιστον 200 στολές που είχε αναλαμβάνει.

Υφάσματα, κορδέλες, κουμπιά, πατρόν έχουν κατακλύσει τα εργαστήρια, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα σπίτια των μοδιστρών που δουλεύουν εντατικά για να προλάβουν να ικανοποιήσουν τους πελάτες της εποχής.

Τα έσοδα αναντίστοιχα με τη δουλειά και τον κόπο των ημερών και σίγουρα καμία σχέση δεν έχουν με τις πληρωμές παλιοτερων ετών. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλαξει και σε αυτά εκ των πραγμάτων έπρεπε να προσαρμοστούν και οι μοδίστρες ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Παρότι γενικοτερα η δουλειά έχει αυξηθεί, αφού πολλοί προτιμούν να μεταποιήσουν ή να επιδιορθώσουν τα ρούχα της ντουλάπας τους από το να αγοράσουν με ευκολία κάτι καινούργιο, σε περιπτώσεις μεγάλων παραγγελιών, όπως είναι το καρναβάλι, τα έσοδα δεν ει΄ναι ανάλογα. Κι αυτό γιατί έχει πέσει η προσφερόμενη τιμή και όπως είναι φυσικό προσπαθούν να την κάνουν όσο πιο ελκυστική γίνεται για τον υποψήφιο πελάτη.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να κρατήσουν την ποιότητα και να μην κάνουν σε αυτή την έκπτωση που κάνουν στα "εργατικά" τους.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία