Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις… ενόψει διάσπασης.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις… ενόψει διάσπασης.

Και μπορεί ακόμα η διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας να μην έχει ανακοινωθεί ωστόσο η ανησυχία αναφορικά με τα όρια των νέων Δήμων ήδη έχει ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων του πρώην δήμου Παλαιοκαστριτών δηλώνουν ακόμα και την πρόθεση τους να παραιτηθούν εάν όπως έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο η Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών θα ανήκει μετά την διάσπαση στο Δήμο Βορρά και όχι στον αστικό Δήμο όπως οι ίδιοι θέλουν.

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε συνάντηση των προέδρων με τον Βουλευτή Κώστα Παυλίδη να τονίζει ότι δεν μπορεί να συμβεί και δε θα συμβεί αυτό καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόταση – εισήγηση στο υπουργείο. Είπε πως δεν πρόκειται για κάποιο κατασκεύασμα αλλά ότι αυτή ήταν μια από τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2007 και κάπως έτσι ήρθε στην επιφάνεια. Κατέστησε όμως σαφές πως ουδεμία σχέση έχει πια με την πραγματικότητα. Έτσι, οι πρόεδροι της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Παλαιοκαστριτών περιμένουν τις εξελίξεις και για ένα ακόμα ζήτημα με τι όρους θα γίνει η διάσπαση και αν θα υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι ο ίδιος δε γνωρίζει στην παρούσα φάση περισσότερες πληροφορίες, αφού πρώτο βήμα είναι η κατάτμηση του Δήμου και ύστερα η συζήτηση, μεταξύ των άλλων, για τις αρμοδιότητες και το εύρος που θα καλύπτει η ΔΕΥΑ Κέρκυρας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η ανακοίνωση για το σπάσιμο του Δήμου της Κέρκυρας θα πρέπει να γίνει άμεσα και δη, έως την Τρίτη με Τετάρτη, καθώς έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, λόγω φυσικά των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Πηγή