«Λουκέτο» διαμαρτυρίας σε καφέ και εστιατόρια σ’ όλη την Αχαΐα στις 18 Μαρτίου


Με κινητοποιήσεις απαντούν στην «επιθετική» πολιτική της κυβέρνησης στον κλάδο τους, οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους σε όλη την Αχαΐα να βάλουν «λουκέτο» διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ, αναφέρεται «Η εστίαση στα χρόνια της κρίσης είχε εκρηκτική αύξηση (117%) σε άνοιγμα καταστημάτων.

Η πολιτεία βλέποντας αυτή την αύξηση βρήκε ευκαιρία να κάνει τα κέρδη μας ΦΠΑ και να μειώσει τους δείκτες της ανεργίας και το χρεοκοπημένο ασφαλιστικό σύστημα, με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στον κόσμο και με σκληρούς ελέγχους με μηδενική ανοχή στην παραβίαση του ωραρίου και πρόστιμα που πλέον κλείνουν μαγαζιά.

Όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά είμαστε παιδιά προερχόμενα από φτωχές κυρίως οικογένειες που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή να μας αφήσουν εισοδηματικά εχέγγυα για να ζήσουμε.

Και αυτή τη στιγμή που προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να εξασφαλίσουμε το αύριο για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, βρισκόμαστε να παράγουμε φόρους και να δίνουμε δουλειά σε 1,5 εκατομμύριο οικογένειες εργαζομένων στη χώρα.

Το ευχαριστώ της πολιτείας είναι η ταφόπλακα που λέγεται ΦΠΑ 24% και 47% ασφαλιστικές εισφορές, συν όλες οι υπόλοιπες (24) υποχρεώσεις ελέγχων που είναι λιγότερες από το να απογειωθεί διαστημόπλοιο ή αεροπλάνο.

Το τέλος ήρθε. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορούμε άλλο. Μας κάνανε κλέφτες για να επιβιώσουμε.

Δεν αντιδράσαμε ποτέ και για αυτό νομίζουν πως δεν είχαμε πρόβλημα.

Ήρθε η ώρα.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ προειδοποιητικά τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2019 όλα τα μαγαζιά μας στο Νομό Αχαΐας όλο το 24ωρο.

Καλούμε μπροστά στις χιλιάδες που θα μαζευτούμε μαζί με τους εργαζόμενούς μας, στην Πλατεία Γεωργίου τους βουλευτές του Νομού(ονομαστικές προσκλήσεις), για να τους δείξουμε την αγωνία και τη φωνή μας και να δηλώσουν τι θα κάνουν για την εστίαση, το 30% του οικονομικού γίγνεσθαι της χώρας.

Θα καταθέσουμε όλοι μπροστά σε όλα τα ΜΜΕ που θα είναι εκεί το θάνατό μας εμείς και τη λύση οι πολιτικοί.

Όσον αφορά τους συναδέλφους στην Πάτρα και σε όλο το Νομό Αχαΐας , ας μην σκεφτεί κανένας μέχρι και στη τελευταία γειτονιά πως δε θα κλείσει. Καλούμε επίσης και τα συναφή επαγγέλματα(φούρνοι και καφεκοπτεία) να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας γιατί και εκείνοι είναι στην ίδια μοίρα.

Όλοι οι κλάδοι( εργάτες, Δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, φοιτητές, ταξιτζήδες, φαρμακοποιοί) μόνο με κινηματικές δράσεις διεκδίκησαν και πήραν.

Εμείς κρυμμένοι στην εσωστρέφεια φάγαμε τα δάχτυλά μας και μόνο αφορίζαμε και γκρινιάζαμε.

Μείναμε τελευταίοι και όλα τα έριξαν επάνω μας.

Δεν έχουμε αύριο.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΤΡΑ , ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΧΑΪΑ για να δώσουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας και σε όλη τη χώρα να καταλάβουν τι γίνεται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, η εστίαση ενωμένη, με μία φωνή, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18-03-2019 όλη μέρα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσουμε και το σχέδιο δράσης που οργανώνουμε.

«Μαύρα ποσέ»

Το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ».


Πηγή