Nίκος Τσουκαλάς: “Η εμφάνιση του Παλιού ως ελπιδοφόρο Νέο”

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην παρούσα χρονική στιγμή , με όλες αυτές τις περιπλοκές , τον πολιτικό αχταρμά και την κολοτούμπα, είναι και η συγχύσει που δημιουργείτε στην κοινωνία για τον προσδιορισμό του πραγματικά Νέου . Όπου μεταξύ άλλων βάλλεται και η ικανότητα διάκρισης του αυθεντικά νέου που είναι το ζητούμενο , από το φκιασιδωμένο νεανίζων και αντιδραστικά οπισθοδρομικό παλιό.

Όλοι αυτή η προσπάθεια να παρουσιαστή το Παλιό σαν Νέο ,στηριζόμενο πάνω σε καινούργια και «πρόθυμα» δεκανίκια, δημιουργεί πρόβλημα στην ίδια την κοινωνία να αντιλήφθη τι είναι αυτό που έρχεται και που θέλει να την οδηγήσει .

Κάτω από αυτό το φτιασίδωμα και τα Νέα « πρόθυμα» και αδίστακτα δεκανίκια, υπάρχει το παλιό και φορεμένο , όπου φέρνει όλοι αυτή την βρωμιά και την καμαρίλα από το παρελθόν και δημιουργεί νέες οσμές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξανά-οσμιστεί .

Οι εμπνευστές αυτού του φτιασιδωμένου Νέου προσπαθούν να το επιβάλουν με κάθε τρόπο σαν την Νέα λύση, αδιαφορώντας πως αυτή η νέα δυσοσμία που εκπέμπει καταμαρτυρά περίτρανα από πού προέρχεται και που ξανά-στοχεύει.

Δεν αντιλαμβάνονται οι εμπνευστές του Παλιού- Νέου , πως παντού μπορεί να δει ο πολίτης τους ανοιχτούς τάφους που χάσκουνε άδειοι καθώς αυτό το Νέο πλησιάζει. Δυστυχώς όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από το φκιασιδωμένο Νέο φέρνουν το πραγματικό αλυσοδεμένο μαζί τους και το παρουσιάζουν σαν Παλιό. Και εμφανίζονται ως νέοι και καινοτόμοι όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια της κοινωνίας μας και τα αδιέξοδα που την έχουν οδηγήσει.

Όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται στην χώρα μας και στην Ζάκυνθο , που ανασύρουν τους σκελετούς από τους πολικούς τάφους και την λήθη , δημιουργούν όλοι αυτή την σύγχυση και προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες πως φτάνει το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, που πρέπει να το χαιρετήσουν και να το αποδεχτούν ως λαμπρό και ελπιδοφόρο και να το ασπαστούν ως την μοναδική λύση που θα δόση ώθηση στα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας και θα καλυτερεύσουν τις ζωές των πολιτών.

Προσπαθούν επιμελώς να κρύψουν ποιος ευθύνεται για όλοι αυτή την κατάντια που βρίσκεται η χώρα και ο τόπος μας. Η στρατηγική που ακλουθούν με τα όψιμα και « πρόθυμα» δεκανίκια τους , σε συνδυασμό με τα «ορφανά» από τις καραμπόλες του πολιτών αλλαγών, εμφανίζουν το Παλιό ως λαμπρό Νέο ,για να ξανά επιστρέψουν και να συνεχίσουν το «υπέρλαμπρο» έργο τους όπως αυτοί ξέρουν .

Τσουκαλάς Γ. Νίκος

Λογιστής Α Τάξης


Πηγή