Ο Κώστας Σπαρτινός παρευρέθηκε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης (video)

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, Κώστας Σπαρτινός, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και προσφυγικό στην Μεσόγειο.

Στην παρέμβασή του εστίασε κυρίως στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για μια κοινή και σφαιρική δράση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου μεταναστών αλλά και στη διάσωση και προστασία εκείνων των οποίων η ζωή κινδυνεύει.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα άτομα, όπως οι γυναίκες, τα ασυνόδευτα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία. Τόνισε δε την εθνική στρατηγική που εφαρμόζεται με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων έναντι όλων των μεταναστών και των προσφύγων.

Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο Κ. Σπαρτινός εκτίμησε ότι μόνο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του πολύπλοκου και πολύπλευρου φαινομένου είναι μια κοινή απάντηση από όλες τις χώρες, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και συνολικά στο μοίρασμα των ευθυνών, πράγμα που σημαίνει μεταξύ άλλων και την τροποποίηση του ισχύοντος κανονισμού του Δουβλίνου.


Πηγή