Πάτρα: Διαχειριστής φέρεται να είχε υπεξαιρέσει πάνω από 60.000 ευρώ σε κοινόχρηστα!

Διαχειριστής πολυκατοικίας στην Πάτρα φέρεται να έκλεβε επί 10 χρόνια τα κοινόχρηστα χωρίς κανείς από τους υπόλοιπους ενοίκους να τον έχει πάρει χαμπάρι.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το 2011 και το συνολικό ποσό που είχε υπεξαιρεθεί ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα συνεργείο καθαρισμού εμφανίστηκε και ζητούσε από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ένα ποσό άνω των 1.500 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν το είχε πληρωθεί.

Τότε ήταν που μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά των ιδιοκτητών και των ενοίκων της πολυκατοικίας, που μετά από έρευνα ανακάλυψαν ότι έλειπε από το ταμείο ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ. Η υπόθεση είχε φτάσει στα αστικά δικαστήρια, με τον πρώην διαχειριστή να αποδέχεται την ευθύνη του αλλά για υπεξαίρεση 40.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δέσμευσαν το διαμέρισμα του με προσημείωση, ενώ τον έστειλαν ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, με τον πρώην διαχειριστή να κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν λόγω της άνοιας που αντιμετώπιζε ο ηλικιωμένος. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, όμως η έδρα ζήτησε πραγματογνωμοσύνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κατηγορούμενος ήταν διαχειριστής από το 2001 έως το 2011.


Πηγή