«Προσβολή της κοινωνίας και των θεσμών όσα συμβαίνουν με τη διάσπαση του Δήμου…», γράφει ο Σπύρος Παντελιός.

Εκλογές «Προσβολή της κοινωνίας και των θεσμών όσα συμβαίνουν με τη διάσπαση του Δήμου…», γράφει ο Σπύρος Παντελιός.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την διάσπαση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου της Κέρκυρας.

Μία λέξη μόνο. Ντροπή.

Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Δυστυχώς το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στη μέγγενη των πιέσεων από το κόμμα και από κάποιους βουλευτές που επιθυμούν διακαώς την διάσπαση του Δήμου ή των τριών νησιώτικων Δήμων, αφού εκτός της Κέρκυρας πρόκειται να διασπασθεί επίσης ο Δήμος Κεφαλονιάς και Λέσβου και ενδεχομένως Κοζάνης και κάποιων άλλων που δεν θέλουν να προχωρήσει σε αυτή την φάση η διάσπαση των Δήμων.

Και ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών ανθίσταται με επιμονή σε μία τέτοια προοπτική, αλλά «το κόμμα τον τραβάει από το πόδι», όπως θα έλεγε και ο τραγουδοποιός. Μπροστά στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ,αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και ενδεχομένως εθνικών το κόμμα και ο Γραμματέας του Πάνος Σκουρλέτης έχει αποκτήσει ισχυρή θέση στη διαπραγμάτευση και μάλλον την εύνοια του Πρωθυπουργού για να υλοποιηθεί το σχέδιο. Όλα λοιπόν γίνονται για μικροκομματικά και μικροπολιτικά οφέλη και σκοπιμότητες και όχι για το καλό των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες αγνοούνται επιδεικτικά. Κυριαρχούν οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι προσωπικές στρατηγικές και υποστέλλεται το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου, όπως επίσης η καθημερινότητα των πολιτών και οι αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ο «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχει πάρει καθάρια, σαφή και ξεκάθαρη θέση στη διάσπαση του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου της Κέρκυρας. Ναι στη διάσπαση, αλλά με προϋποθέσεις και όρους που να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα τους και η αποτελεσματικότητα τους. Ναι στη διάσπαση αλλά με διαβούλευση και πλατιά συζήτηση με τον κόσμο. Ναι στη διάσπαση αλλά να είναι προϊόν μελέτης και συγκεκριμένου σχεδίου και όχι βιαστικά και στο πόδι. Θλιβόμαστε γιατί το λάθος Ραγκούση του 2010 πάει να «διορθωθεί» με ακόμα ένα λάθος, το οποίο θα το πληρώσει ακριβά ο τόπος και οι συμπολίτες μας.

Σπύρος Παντελιός Επικεφαλής Συνδυασμού ”ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ”


Πηγή