Ψηφίσματα συμπαράστασης του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας

Ψήφισμα καταδίκης των δικαστικών διώξεων και των «αγροτοδικίων» που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών!

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Λευκάδας «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε μια σειρά περιοχές σε όλη τη χώρα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρωτοφανείς συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και τω νέων αγροτοδικίων που εν ριπή οφθαλμού έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα. Αυτές οι ενέργειες αποκαλύπτουν το πραγματικό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έδειξε στους απεργούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, λίγες εβδομάδες πιο πριν στο Σύνταγμα, όταν τους έπνιξε στα χημικά, στην άγρια καταστολή, στέλνοντας τους στα νοσοκομεία.

Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Κυβέρνηση και Ε.Ε. φορτώνουν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και την ίδια ώρα δίνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους, τους «μεγαλοτσιφλικάδες», στα μονοπώλια αυγαταίνοντας έτσι τα κέρδη τους.

Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες καταστολής και ποινικοποίησης δεν μας τρομοκρατούν δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές για μια ζωή με δικαιώματα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

——————————

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ο Σύλλογός μας, καταγγέλλει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταπατώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, κάλεσε σε απολογία τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο για παροχή εξηγήσεων στις 12 Φλεβάρη στην κρατική Ασφάλεια, στο τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», για τη συγκέντρωση που οργανώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στις 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελεί πρωτοποριακό επίτευγμα της πρώτης φοράς «αριστερής κυβέρνησης». Από ότι φαίνεται, το δήθεν «αριστερό» της προφίλ απέχει πολύ από τις πολιτικές πρακτικές που χρησιμοποιεί. Καλείται για πρώτη φορά, μετά το 1974, πρόεδρος δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για εξηγήσεις.

Πρόσφατο είναι το ανελέητο ξύλο που έφαγαν οι συνάδελφοί μας στα Συλλαλητήρια της Αθήνας, με αιχμή το Νομοσχέδιο για τα κριτήρια απολύσεων των αναπληρωτών, απαιτώντας εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις 30.000 αναπληρωτών. Μέσω της πρακτικής της βίαιης καταστολής συλλαλητηρίων και αντιδημοκρατικών πρακτικών, μέσα από αποφάσεις, που προκύπτουν από δήθεν δημόσιο διάλογο, πρόθυμα εξαφανίζει κεκτημένα και δικαιώματα χρόνων.

Καταγγέλλουμε την αλαζονεία και τον αυταρχισμό!
Καλούμε τον ελληνικό λαό να διαφυλάξει με όλες του τις δυνάμεις τις κατεκτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Πηγή