Σ. Κροκίδης: «Η συνταγματική προστασία των ζώων και η υποκρισία της Κυβέρνησης».

Ενημέρωση Σ. Κροκίδης: «Η συνταγματική προστασία των ζώων και η υποκρισία της Κυβέρνησης».

Σε ανακοίνωση του ο Πολιτευτής της Ν.Δ. Σπύρος Κροκίδης αναφέρεται στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος όπου ήταν και η πρόταση για την προστασία των ζώων.

Όπως τονίζει: «Ενώ υποβλήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψηφίστηκε ούτε από τους ίδιους του βουλευτές του. Πήρε μόλις 92 θετικές ψήφους από τους 145 βουλευτές του. Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της υποκρισίας, καθώς οι ίδιοι δεν ψήφισαν αυτό που μόνοι τους εισηγήθηκαν. Αλλά και διότι είναι αισχρή υποκρισία να ισχυρίζεται κάποιος ότι το θέμα της προστασίας των ζώων χρειάζεται συνταγματική ρύθμιση.

Πόσο μάλλον όταν το άρθρο 24, με πολύ αυστηρή διάταξή του, επιβάλλει υποχρεωτική προστασία και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα με τη βάναυση συμπεριφορά ανθρώπων στα ζώα. Το πρόβλημα, όμως, δεν θα λυθεί μέσα από το Σύνταγμα, αλλά με εκσυγχρονισμό και αυστηρή τήρηση των νόμων.

Και εννοείται ότι η νομοθεσία μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονιστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις να αυστηροποιηθεί. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να μετατοπίζουμε το πρόβλημα στο Σύνταγμα, αλλά να εκσυγχρονίζονται, να αυστηροποιούνται όπου είναι ανάγκη και να τηρούνται οι νόμοι.

Και αυτό ακριβώς θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε, η Πολιτεία, οι Δήμοι, η αστυνομία, και τελικά όλοι μας να καταπολεμήσουμε τη βάναυση συμπεριφορά ανθρώπων απέναντι στα ζώα και να διασφαλίσουμε την προστασία τους».


Πηγή