Σ. Κροκίδης: «Είναι απαράδεκτο αρχαιολογικοί χώροι όπως το Αγγελόκαστρο να μένουν κλειστοί ή να υπολειτουργούν […]

Πολιτισμός Σ. Κροκίδης: «Είναι απαράδεκτο αρχαιολογικοί χώροι όπως το Αγγελόκαστρο να μένουν κλειστοί ή να υπολειτουργούν από την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού».

Την έντονη αντίδραση του εκφράζει ο πρώην Δήμαρχος Παρελίων, Πολιτευτής Ν.Δ. Σπύρος Κροκίδης για τις μειωμένες θέσεις φυλάκων για τους αρχαιολογικούς χώρους της Κέρκυρας για το 2019 που θα έχουν ως αποτέλεσμα το Αγγελόκαστρο να μείνει κλειστό όπως υποστηρίζει.

Σε ανακοίνωση του κ. Κροκίδης αναφέρει τα εξής: «Η κατανομή των θέσεων για το 2019 για την ΕΦΑ Κέρκυρας είναι 11 ημερήσιοι φύλακες και δύο νυχτοφύλακες σύμφωνα με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού. Η κατανομή αυτή αφορά θέσεις στο Παλαιό Φρούριο, το αρχαιολογικό Μουσείο, το Αγγελόκαστρο, το μουσείο Αντιβουνιώτισσας και το Μον Ρεπό.

Σύμφωνα με τις θέσεις το Παλαιό Φρούριο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει για ακόμα ένα καλοκαίρι στο κανονικό ωράριο δηλαδή 8 το πρωί με 8 το βράδυ αλλά όπως πέρσι 9 – 15:30 με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το κράτος αλλά πολύ περισσότερο χιλιάδες τουρίστες να μην μπορούν να επισκεφτούν όλα αυτά τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Με αυτό τον τρόπο εκτίθεται ανεπανόρθωτα το τουριστικό προϊόν μας αντί να φροντίζουμε με κάθε τρόπο να αναδεικνύουμε τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουμε το προτέρημα να βρίσκονται δίπλα μας δεδομένου του ότι αυτές οι θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις μισές ανάγκες που έχουν αυτοί οι χώροι.

Να σημειώσω ότι αν ήταν ανοιχτοί όλοι την ημέρα από ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων θα υπερκαλύπτονταν η δαπάνη που απαιτείται για περισσότερο προσωπικό και ταυτόχρονα αυτό θα συνέβαλε στην μείωση της ανεργίας αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σαν χώρα.

Είναι απαράδεκτο αρχαιολογικοί χώροι όπως το Αγγελόκαστρο να μένουν κλειστοί ή να υπολειτουργούν από την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού».


Πηγή