Tα παιδικά χωριά sos Ελλάδος εγκαινιάζουν στην Πατρα το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, τα Παιδικά Χωριά SOS θα εγκαινιάσουν το 4ο κατά σειρά Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και να βοηθήσει στη μαθησιακή και σχολική πρόοδο αλλά και τη γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών ευάλωτων οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ανεργία.

Τα Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης λειτουργούν σε άλλα 3 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα, με στόχο να καλύψουν τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας, καλύπτονται από το The Hellenic Initiative Australia. Η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας με αυτή τη δωρεά δείχνει την αλληλεγγύη της και πόσο κοντά βρίσκεται στις κοινωνικές ανάγκες της χώρας μας. Επίσης, στα λειτουργικά κόστη συμμετέχει με δωρεά η Τράπεζα HSBC, ενώ ο εξοπλισμός είναι δωρεά της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Παπαθεοφίλου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας και στο Κέντρο Μαθησιακής & Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας. Τηλ. 2610-320 879 (Δευτέρα ως Παρασκευή 10πμ-7μμ), email sospatra@sos-villages.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: χωριά sos


Πηγή