Τι συμβαίνει με το λευκό βαν και τις… απόπειρες αρπαγής ανηλίκων, στην Πάτρα;

Τις τελευταίες ημέρες το… φάντασμα του λευκού βαν παρουσιάστηκε και στην Πάτρα, μετά από δυο διαδοχικές καταγγελίες γονέων στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες δύο μελαμψοί άνδρες που επέβαιναν σε ένα λευκό βάν αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα ανήλικα παιδία τους. Η πρώτη, χρονικά, καταγγελία αφορούσε στην περιοχή στο Κουκούλι και η δεύτερη στο Προάστειο της Πάτρας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί βρέθηκαν, άμεσα, στα δύο σημεία και «χτένισαν» τις περιοχές, ωστόσο δεν βρήκαν τίποτα, ούτε άνδρες, ούτε βαν.

Να σημειωθεί ότι και στις δυο καταγγελίες, οι οποίες δεν είναι επίσημες αλλά τηλεφωνικές, οι γονείς δεν ήσαν αυτόπτες του περιστατικού.

Η πληροφορία για ένα ύποπτο λευκό βαν είχε παρουσιαστεί και πριν από μήνες για την περιοχή της Εγλυκάδας, αλλά και παλιότερα για το Ακταίο, αλλά και το Αγρίνιο, ωστόσο ούτε αυτές αποδείχθηκαν και φυσικά κανένα παιδί δεν απήχθη.

Από την Αστυνομία μας ενημέρωσαν πως οι αστυνομικοί και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση. Ωστόσο, οι γονείς των παιδιών αυτών, δεν προχώρησαν σε επώνυμη καταγγελία προς την Αστυνομία, που να αφορά σε αρπαγή ανηλίκου από άσπρο βαν που περιοδεύει στην Ελλάδα.

Βέβαια και στις δυο περιπτώσεις της Πάτρας, δεν είχαμε να κάνουμε με αρπαγή ανηλίκων, αλλά με καταγγελίες περί απόπειρας αρπαγής, βασισμένες στις διηγήσεις των ίδιων των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνιστούν οι ψυχολόγοι, οι γονείς ως υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παιδιά τους κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας, χωρίς να τρομοκρατηθούν. Ο φόβος μπορεί μάλιστα να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από το μήνυμα που θέλετε να περάσετε, καθώς ο φόβος μπορεί να παραλύσει ένα παιδί.


Πηγή