Το τελευταίο καρναβάλι στον ΑΣΟ για τα Πατρινά πληρώματα – Πού πάνε τελικά;

Το τελευταίο τους καρναβάλι στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, περνούν τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μιλάμε για τα πληρώματα εκείνα που όλα αυτά τα χρόνια έχουν τροφοδοτήσει του Πατρινό Καρναβάλι με ιδέες, κατασκευές και πρωτοπόρα – καινοτόμα πράγματα τα οποία έχουν κάνει την διαφορά στις παρελάσεις, διαφημίζοντας τον θεσμό σε όλη την Ελλάδα και διατηρώντας την αίγλη, αλλά και το βεληνεκές αυτής της μεγάλης γιορτής της πόλης.

Είναι τα πληρώματα αυτά που εργάζονται μήνες πριν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν, όσα που κάθε χρόνο μας παρουσιάζουν και τα οποία είχαν μετατρέψει για χρόνια τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ σε καρναβαλικό εργαστήρι και στέκι τους.

Το κτίριο του πρώην Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού αξιοποιείται από τον δήμο και πρόκειται να μετατραπεί σε ένα πολυχώρο κέντρο πολιτισμού, με γήπεδα, με θέατρο, με κινηματογραφική αίθουσα και χώρους εκθέσεων και γενικότερα πολιτιστικών δράσεων, σε ένα έργο που σύμφωνα με την δημοτική αρχή, πρόκειται να αναβαθμίσει όλη την περιοχή των νότιων συνοικιών της Πάτρας.

Οι καρναβαλιστές από την αρχή δεν είχαν αντίρρηση στο να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Αυτό που τους είχε πικράνει ήταν η στάση του δήμου απέναντι τους να μην τους συμπεριλάβει σε έναν χώρο που οι ίδιοι έδωσαν ζωή, αλλά και σε ένα έργο που σε πρώτη φάση είχε διεκδικηθεί πριν από χρόνια για το Πατρινό Καρναβάλι και τους καρναβαλιστές.

Το τελευταίο καρναβάλι στον ΑΣΟ για τα Πατρινά πληρώματα - Πού πάνε τελικά;

Περιμένουν κάποια επίσημη ενημέρωση

Τα πλάνα άλλαξαν από τότε. Το ζήτημα όμως για αυτούς, πέρα από το συγκινησιακό κομμάτι και το συναισθηματικό πεδίο του όλου θέματος, να αφήσουν δηλαδή το "σπίτι" τους και το εργαστήριο τους, είναι ότι ο δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός ακόμα δεν τους έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον νέο χώρο που θα μετακομίσουν.

Θα είναι τελικά ένας χώρος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής τον οποίο θα νοικιάσει ο δήμος από τον ΟΛΠΑ στον οποίο ανήκουν οι συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως αρχικά είχε ειπωθεί; Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για την ώρα προς τους καρναβαλιστές, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη των πληρωμάτων.

Ελπίζουν η ενημέρωση αυτή να γίνει αμέσως μετά το τέλος του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Τότε, δηλαδή, που οι καρναβαλιστές θα χρειαστεί να μαζέψουν τα πράγματα τους και να φύγουν από τον ΑΣΟ, οριστικά και αμετάκλητα, γυρίζοντας σελίδα και αφήνοντας πίσω τους ορισμένα από τα ομορφότερα καρναβάλια που έζησαν και που στην ουσία οι ίδιοι δημιούργησαν.

Όχι μόνο για αυτούς, αλλά για την πόλη τους.


Πηγή