Αμαλιάδα: Εκπαιδεύτηκαν οι ελαιοπαραγωγοί

Χαρακτηριστικά ενημέρωσης αλλά και εκπαίδευσης είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στους ελαιοπαραγωγούς- μέλη της Ομάδας και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ACRON με αφορμή την ολοκλήρωση στο τέλος του μήνα του πρώτου έτους υλοποίησης του προγράμματος ΕΟΦ ελαιολάδου.

Οδηγίες

Εκ μέρους της εταιρείας ACRON παρευρέθηκε ο γεωπόνος κ. Σπύρος Ρέππας, ο οποίος ενημέρωσε εκτενώς τους παραγωγούς για την κατεργασία εδάφους της ελαιοκαλλιέργειας και μέσα και από την προβολή διαφανειών έδωσε την δυνατότητα στους παραγωγούς να κατανοήσουν επαρκώς την συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να αποφύγουν λάθη στο μέλλον τα οποία πολλές φορές έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή.

Παράλληλα, δέχτηκε ερωτήσεις και έδωσε απαντήσεις λύνοντας έτσι απορίες που είχαν οι παραγωγοί.

Και απολογισμός

Της ενημέρωσης προηγήθηκε από την Ομάδα Παραγωγών ο απολογισμός του πρώτου έτους του προγράμματος, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τα πάγια που δόθηκαν και ακολούθησε συζήτηση και υποβολή προτάσεων για το δεύτερο έτος του προγράμματος που θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Αποφασίστηκε επίσης εντός του Απριλίου να πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση και να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα και οι δράσεις του δεύτερου έτους.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος επανέλαβε την αναγκαιότητα ένταξης των ελαιοπαραγωγών σε Ομάδες Παραγωγών, καθώς μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους θα διασφαλίσουν το εισόδημά τους και κάλεσε τους ελαιοπαραγωγούς να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής. Επίσης, ευχαρίστησε την εταιρεία ACRON για την συνεργασία της και την υλοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης.


Πηγή