Α.Κ.Ι.Δ.Α. για τις εκλογές στις τοπικές κοινότητες


Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές οι δημότες ψηφίζουν για τοπικά συμβούλια σε άλλη κάλπη από αυτήν για την ανάδειξη του δημοτικού συμβουλίου. Η Α.ΚΙ.Δ.Α με ανακοίνωσή της στις 26/11/2018 επεσήμανε:

«Οι αλλαγές στη διαδικασία των εκλογών με την εφαρμογή της απλής αναλογικής και του χωρισμού της εκλογής των τοπικών συμβούλιου είναι μια καινούργια διαδικασία. Εμείς καλούμε τους δημότες όλων των τοπικών διαμερισμάτων να συζητήσουν ουσιαστικά για τα προβλήματα της κοινότητας τους και να συγκροτήσουν αυτόνομα ψηφοδέλτια στις κοινότητές τους με επίκεντρο τις πραγματικές τους ανάγκες».

Καλούμε τους δημότες όλων των τοπικών διαμερισμάτων: Να καταρτίσουν διεκδικητικά προγράμματα με βάση τα άλυτα και χρόνια προβλήματα της κοινότητάς τους ,τα οποία θα αποτελέσουν το πλαίσιο διεκδίκησης προς τη δημοτική αρχή που θα προκύψει από την κάλπη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί στις μικρές κοινωνίες δεν χωράει, ο «δικός μας» και ο «δικός τους», απέναντι στα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας που δυσχεραίνουν την ζωή των κατοίκων.
Αυτή η διαδικασία είναι υγιής και ελπιδοφόρα, αφού μπορεί να ενώσει τους δημότες κάθε Τοπικού Διαμερίσματος με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, χωρίς προσωπικές πολιτικές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Η παράταξή μας 5 χρόνια τώρα αγκάλιασε και στήριξε όλα τα δίκαια αιτήματα των Τοπικών Πρόεδρων και Συμβουλίων. Αυτό θα πράξει και στο μέλλον χωρίς διαχωρισμούς.
Συνδημότες και Συνδημότισσες, πάρτε τις τύχες του χωριού σας στα χέρια σας.
Συζητήστε και αποφασίστε αυτόνομα και ανεξάρτητα.
Έτσι μόνο η φωνή σας θα γίνει περισσότερο δυνατή.


Πηγή