Διαβούλευση για τη συγχώνευση ΤΕΙ – Πανεπιστημίου με αποκλεισμούς και καταλήψεις

Με αποκλεισμό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από τον «διάλογο» για το σχέδιο συγχώνευσης των Τμημάτων του με το Πανεπιστήμιο Πατρών, προχωράει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Οχι μόνον δεν έχει καλέσει τη διοικητική αρχή του ΤΕΙ σε συνεργασία αλλά δεν έχει απαντήσει καν στο προ δεκαημέρου αίτημά της για συνάντηση.

Επίσης η πλευρά του ΤΕΙ δεν κλήθηκε και δεν συμμετείχε σε καμία συζήτηση το περασμένο Σάββατο που υποτίθεται ότι θα συνεδρίαζε η αρμόδια επιτροπή πανεπιστημίου και ΤΕΙ, με σκοπό να μορφοποιήσει την πρόταση της συγχώνευσης προς τον υπουργό. «Δεν κληθήκαμε σε καμία συνάντηση. Δεν συμμετείχαμε σε καμία συζήτηση. Αντιθέτως έχουμε ζητήσει ραντεβού από τον υπουργό και ακόμα περιμένουμε» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου.

Κατόπιν αυτών, είναι εμφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει επιλέξει να συζητάει μονομερώς με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών παρ' ότι ο σχεδιασμός αφορά και τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής μας.

Προχθές συνεδρίασε η Σύγκλητος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις. Οι αποφάσεις που έλαβαν αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εν τω μεταξύ οι φοιτητές του ΤΕΙ συνεχίζουν τις καταλήψεις και τις ενημερώσεις των τοπικών φορέων επιχειρώντας την συστράτευσή τους ενάντια στους σχεδιασμούς Γαβρόγλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Β' αντιπρόεδρος Γιάννης Πετράτος είχαν συνάντηση με τον πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου.

Τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου μετέφεραν στον κ. Τριανταφύλλου την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας να συμμετάσχει ενεργά στη διαβούλευση, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση των ενεργών φοιτητών στην περιοχή μας και να αποφευχθεί η κατάργηση Τμημάτων και Σχολών που οι απόφοιτοί τους προσφέρουν τα μέγιστα στην αγορά εργασίας και την διασύνδεσή της με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Από την πλευρά του ο κ. πρύτανης εξέφρασε στον πρόεδρο και τον Β' αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας τις ανησυχίες του και τους ζήτησε να συνεισφέρει ο φορέας εποικοδομητικά στο διάλογο.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία