Δραπέτης ο καταδικασμένος για την δολοφονία του Πατρινού πυροσβέστη Χρήστου Μαντά – Πως το έσκασε από το […]

Για τις αρχές Απριλίου διακόπηκε η δίκη του πενταμελούς Εφετείου Πατρών, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, που είχε σημειωθεί στις 30 Απριλίου 2011, μέσα στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, από δύο ένοπλους ληστές. Ο άτυχος πυροσβέστης, αντιλαμβανόμενος την ληστεία, είχε μπει στο κατάστημα με ένα ρόπαλο, αλλά πυροβολήθηκε τρεις φορές με αποτέλεσμα να πεθάνει κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές, αλλά για διάφορους λόγους αμφότεροι είναι σήμερα ελεύθεροι. Ο μεν πρώτος, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του πυροσβέστη, απέδρασε πριν από έναν χρόνο από την Διεύθυνση Μεταγωγών της Αθήνας, ενώ ο δεύτερος, εξέτισε μέρος της ποινής των 18 χρόνων κάθειρξης και εκμεταλλευόμενος τα ευεργετήματα του νόμου, αποφυλακίστηκε και απελάθηκε στη χώρα του.
Ετσι, σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, παρούσα είναι μόνο η χήρα του άτυχου πυροσβέστη Ελένη Μαντά, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και ξαναζεί με σθένος την τραγωδία που χάραξε ανεξίτηλα τη ζωή της. Να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του άνδρα της, τις ημέρες που γινόταν η πρώτη δίκη, η Ελένη Μαντά είχε χάσει και τον 35χρονο γιό της, από καρδιακή ανακοπή.
Οσον αφορά τον ήδη καταδικασμένο και εκ νέου κατηγορούμενο για τη δολοφονία του άνδρα της, αλβανό υπήκοο, ήταν ένας από τους κρατούμενους που απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο, τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου 2018, από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Οι δραπέτες κατάφεραν τότε να κόψουν με λίμα τα κάγκελα του κρατητηρίου, κάτω από τη μύτη των τριών αστυνομικών φρουρών, έδεσαν κουβέρτες και σεντόνια, καταρριχήθηκαν στον προαύλιο χώρο και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.
Μαζί με τους τρεις Αλβανούς επιχείρησε να δραπετεύσει και ένας Γεωργιανός που έγινε, όμως αντιληπτός από τους αστυνομικούς και συνελήφθη αμέσως.
Ο εξωτερικός φύλακας αντιλήφθηκε την απόδραση λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά σήμανε συναγερμός, αλλά από τις έρευνες δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα.
Το πενταμελές Εφετείο Πατρών, ενημερώθηκε προχθές από την διεύθυνση του καταστήματος κράτησης Τρικάλων, ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ακόμα και σήμερα εμφανιστεί.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία