”Είμαστε γυναίκες και τα μπορούμε όλα (;)…”, γράφει η Ρέα Ντούρου.

Κοινωνία ”Είμαστε γυναίκες και τα μπορούμε όλα (;)…”, γράφει η Ρέα Ντούρου.

Δεν έχεις ανάγκη γυναίκα είσαι….

Αυτή η φράση με ακολουθεί χρόνια, εμένα και πολλές (για να μην πω όλες) τις γυναίκες. Ταινία έχει γίνει αυτή η φράση (Η κληρονόμος), τραγούδι και πόσα άλλα.

Μία φράση που πραγματικά όταν την ακούω θέλω να ουρλιάξω και να πω ”όχι δεν τα μπορώ όλα. Κουράζομαι. Απελπίζομαι. Αγχώνομαι ”.

Μετά όταν ηρεμώ σκέφτομαι, μήπως αλήθεια επειδή είχα την τύχη να γεννηθώ γυναίκα τα μπορώ όλα; Και κάνω τον απολογισμό της ημέρας και αντιλαμβάνομαι ότι όντως τα κατάφερα και σήμερα. Όχι αναίμακτα…. με επιπτώσεις.

Επιπτώσεις στο σώμα μου λόγω κούρασης, επιπτώσεις στην ψυχολογία μου λόγω άγχους, επιπτώσεις στην καθημερινότητα μου αφού έχω αναγκαστεί να αφήσω στην άκρη ”εμένα” για να κάνω τα υπόλοιπα…

Και είναι και αυτή η στιγμή του παραπόνου, ένα γιατί πλανιέται στο κεφάλι μου. π.χ. ”Βλέπεις ότι δεν προλαβαίνω βοήθησε με. Βλέπεις ότι νυστάζω κάνε εσύ αυτό που κάνω να κοιμηθώ λίγο ακόμα. Φτιάξε μου επιτέλους έναν καφέ ΑΜΑΝ!

Και όταν επιτέλους το σύμπαν έχει συνωμοτήσει υπέρ σου και ΝΑΙ έρχεται η βοήθεια, ακολουθεί η ατάκα που μας συνοδεύει από γενιά σε γενιά, λόγω μαμάς ”δεν το κάνεις καλά, θα το κάνω εγώ”. Και αφού το κάνεις εσύ, έρχεται αυτό το μαγικό 5λεπτο της ημέρας (το οποίο ναι κατάφερα να βρω αφού είμαι γυναίκα και τα μπορώ όλα) το δικό μου 5 λεπτο το οποίο από την χαρά μου δεν ξέρω πως να το αξιοποιήσω.

Είναι το 5λεπτο που θα κάνω ένα τσιγάρο χαμηλώνοντας τον ήχο στο κινητό μου, να βγω στο παράθυρο και να πάρω μια βαθιά ανάσα, να ζεστάνω το φαγητό το οποίο έφτιαξα τα μεσάνυχτα το οποίο όμως απολαμβάνω λες και βγήκε μόλις από τον φούρνο, να ακούσω το αγαπημένο μου τραγούδι δυνατά….. και τόσα άλλα…

Μην απορείτε οι άντρες που το διαβάζετε ”μα καλά πως μπορεί σε 5 λεπτά να τα κάνει όλα αυτά”;

Μπορούμε…. Μπορούμε να είμαστε εργαζόμενες, μητέρες, σύντροφοι, σύζυγοι, γιατροί, ψυχολόγοι, μηχανικοί, υδραυλικοί, Σεφ, ζαχαροπλάστες και τόσα πολλά άλλα….

Και αν πέφτουμε λίγο ψυχολογικά και σωματικά και γκρινιάζουμε από την κούραση αλλά και γιατί το έχουμε στο DNA μας, να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε και θα σηκωθούμε ξανά. Λίγο χρόνο θέλουμε, μία αγκαλιά, μία γλυκιά κουβέντα, άντε και μία σοκολάτα.

Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της καθημερινότητας μου… Σε αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με τα θηρία, αλλά τα καταφέρνουν, γιατί είναι γυναίκες και όλα τα μπορούν.

Χρονιά πολλά γυναίκες!!!


Πηγή