Ετοιμάζει κινητοποιήσεις ο Δήμος για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Αποστάσεις επιδιώκει να κρατήσει η δημοτική αρχή της Πάτρας από τους μεσογειακούς παράκτιους αγώνες. Ο Κώστας Πελετίδης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι θα συναντηθεί με την κυβερνητική πλευρά την ερχόμενη Τετάρτη και αν δεν ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα οργανώσει συγκέντρωση στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Η δημοτική αρχή είπε ότι η ευθύνη της διοργάνωσης των αγώνων ποτέ δεν ανήκε στο Δήμο. Η εκπροσώπηση του άλλωστε στην οργανωτική επιτροπή ήταν η ελάχιστη» ισχυρίστηκε ο δήμαρχος.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι δημοτικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν «με τη μέγιστη ταχύτητα όταν και όπου χρειάστηκε ώστε να διευκολυνθεί η διοργάνωση των αγώνων».

Η διοργάνωση των μεσογειακών παράκτιων βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Από τις 2-5 Απριλίου θα επισκεφθεί την Πάτρα το προεδρείο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Δεν θα είναι η κολακευτικότερη εικόνα για την πόλη να βρεθούν οι υψηλοί επισκέπτες της απέναντι σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα έχει οργανώσει η δημοτική αρχή για τους αγώνες…

Επιπλέον, ο Κ. Πελετίδης στην ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να προσωποποιήσει την ευθύνη «για τις καθυστερήσεις και τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στην διοργάνωση των αγώνων» στον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη για τις επιλογές του στη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής.

«Εχει επιβεβαιωθεί πως παρά τις δεσμεύσεις στην προ διμήνου συνάντησή μας για προκήρυξη έργων μονίμων στην περιοχή της Αγυιάς, δεν θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Κολυμβητηρίου. Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία ότι στην πόλη μας δεν θα μείνουν ούτε καν βοηθητικές υποστηρικτικές, υλικοτεχνικές υποδομές, όπως κερκίδες, αποδυτήρια κ.ο.κ.» ανέφερε ο Κ. Πελετίδης και υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί εγγράφως πως το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα το κάλυπτε πλήρως το αρμόδιο υπουργείο. Παράλληλα, υπήρχε και δέσμευση πως θα παρέμεναν αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές μετά τους αγώνες στην πόλη που θα αποδίδονταν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της Πάτρας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία