Ευρωπαϊκός αέρας στο «Όραμα Δημιουργίας»: Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου συμπορεύεται με τον Γιάννη Αργυρόπουλο

Νομαρχιακή σύμβουλος Ηλείας το 2006 και υπ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ το 2014 – Ειδική σύμβουλος του πρόεδρου της ΚΕΔΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων –

Πλήρης επιβεβαίωση για το patrisnews.com που είχε γράψει για την μεγάλη έκπληξη από τον Γιάννη Αργυρόπουλο.

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στο δήμο Πύργου μετά την απόφαση της Χριστίνας Χαλιλοπούλου να συμπορευθεί με τον Γιάννη Αργυρόπουλο. Η διαπρεπής νομικός με την πλούσια κοινωνική δράση σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 26ης Μαΐου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Όραμα Δημιουργίας». Η υποψηφιότητα της δίνει κύρος και μεγάλη ισχύ στον συνδυασμό του Γιάννη Αργυρόπουλου ο οποίος μπαίνει στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας με ένα πολύ δυνατό όπλο στη φαρέτρα του.

Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Guildhall-City του Λονδίνου και αφού αποφοίτησε ως αριστούχος συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο NorthLondonUniversity.

Σημαντική παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι και η πολιτική της διαδρομή.

Την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε θεματική υπεύθυνη προγραμμάτων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφαρμόζοντας προγράμματα αλφαβητισμού σε πάνω απο 3.000 ωφελούμενους.

Στην συνέχεια την περίοδο 2006-2010, διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Ηλεία.

Απο το 2007 έως το 2015 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ και συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής Β’ Αθήνας. Το 2011 τοποθετήθηκε στο κόμμα της Ν.Δ. επικεφαλής του Εθνικού Σχεδιασμού του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και την περίοδο2012-2013 συμμετείχε ως μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία αναλαμβάνοντας το 2013 και την θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης. Το 2014 ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς την τίμησε με μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο, όπου ψηφίστηκε από χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Η πλούσια δραστηριότητα της συνεχίστηκε το 2015-2016, ως Ειδική Συνεργάτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαμόρφωσης Κοινωνικής Πολιτικής Ένταξης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επι Υπουργείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τα τελευταία χρόνια η Χριστίνα Χαλιλοπούλου έχει άμεση σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τους δήμους και τη διαμόρφωση ενός προγραμματικού πλαισίου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Ειδικότερα από το 2017, ως Ειδική Σύμβουλος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδος, καθώς και ως Σύμβουλος του Προέδρου της ΚΕΔΕ, ο ρόλος της είναι η δημιουργία σημείου επαφής μεταξύ όλων των Δήμων της Ελλάδας, της ΚΕΔΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό την στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων, την διαμόρφωση πολιτικών και κατευθυντήριων γραμμώνκαι την εφαρμογή βέλτιστών καλών πρακτικών σε θέματα κοινωνικής ένταξης.

Επιπλέον από το 2004 έως και σήμερα έχει διατελέσει κατά διαστήματα Σύμβουλος της Commission σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας, προστασίας της ανηλικότητας και ενδυνάμωσης της θέσης της γυναίκας στην πολιτκή, επίσης μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων FERYP, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Υγείας και Θεματική Υπεύθυνη προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας.

Η σημαντική δραστηριότητα της όλα αυτά τα χρόνια σε θέσεις και αρμοδιότητες με εξειδίκευση σε θέματα ένταξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, καθιστά την Χριστίνα Χαλιλοπούλου ωςενεργό πολίτη με εμπειρία στα κοινά, ενώ παράλληλα της επιτρέπει να διατηρεί άμεση επαφή με κορυφαία στελέχη της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

«Σύγχρονος ΕυρωπαϊκόςΔήμος»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και το συνδυασμό μας η συμπόρευση της Χριστίνας Χαλιλοπούλου. Της συμπατριώτισσας μας που μας κάνει υπερήφανους σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο.Με την συμμετοχή της στην Δημοτική μας Κίνηση, σηματοδοτούμε τον χαρακτήρα της διακυβέρνησης του Δήμου την επόμενη των Δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Αλλάζουμε τον Δήμο Πύργου σε Εξωστρεφή και Διεκδικητικό, με ενεργή παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε Αθήνα και Ευρώπη.

Σχεδιάζουμε ένα νέο μοντέλο τοπικής ευημερίας που δεν έχει ως στόχο της κοινωνικής μας πολιτικής μόνο να απαντήσει σε μια ταλαιπωρία, αλλά να προωθήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να εντοπίσουμε και να αποτρέψουμε την δημιουργία κοινωνικής κακουχίας που ευνοεί την παραβατικότητα και εγκληματικότητα, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σήμερα και να δώσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αύριο.

Εξασφαλίζουμε σε όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας, τάξης, καταγωγής και προσωπικής κατάστασης το δικαίωμα να βρουν στην πόλη, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και που του επιτρέπουν να έχουν καλή ποιότητα.

Κάνουμε ένα Βήμα για να αλλάξουμε τον Δήμο μας σε έναν Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο!

«Κάνω και Εγώ ένα Βήμα για τον Τόπο μου»

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Χριστίνα Χαλιλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως δημοτικής συμβούλου στο πλευρό του φίλου και Υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου. Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με την εμπειρία μου στα κοινά, με εκφρασμένες ευαισθησίες από μεριάς μου τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά και με την αγάπη και τη θέρμη που κουβαλά ένας νέος άνθρωπος για τον τόπο του, θεώρησα χρέος μου τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές για το Δήμο Πύργου, δίπλα σε έναν άνθρωπο με πολιτική εμπειρία και ιδέες, σε έναν έντιμο πολιτικό, που οραματίζεται καλύτερες μέρες για τον Δήμο μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν νέο, διαφορετικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση, με το νέο πλαίσιο «Κλεισθένη» να καθιστά πλέον τους δημοτικούς συμβούλους βασικούς παράγοντές στη λήψη αποφάσεων και στην σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων για το καλό του Δήμου.

Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να επιλέξουν πρόσωπα που τους εκφράζουν και να ασχοληθούν ενεργά. Να κάνουν και αυτοί ένα Βήμα Μπροστά! Ένα Βήμα για έναν νέο Δήμο που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους, θα αξιοποιήσει τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης στην πόλη και τα χωριά μας.


Πηγή