Κέρκυρα: Τραγική η κατάσταση στην πλατεία Σαρόκο. (Φωτ.)

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Τραγική η κατάσταση στην πλατεία Σαρόκο. (Φωτ.)

Ξεκολλημένες πλάκες, ελλιπής φωτισμός είναι μερικά από τα προβλήματα που συναντά κανείς στην περιοχή της πλατείας Γεωργίου Θεοτόκη (Σαν Ρόκκο).

Τα προβλήματα αυτά αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που απέστειλε στα ΜΜΕ ένας κερκυραιος πολίτης ο κ. Ζερβόπουλος ο οποίος τονίζει τα εξης: «Το κυριότερο πρόβλημα είναι οτι έχουν ξεκολλήσει οι πλάκες απο τα σκαλοπάτια της πλατείας κυρίως απο την κάτω μεριά της πλατείας. Σε συνδυασμό με τον τοπικά χαμηλό φωτισμό το βράδυ, είναι πολύ πιθανό για κάποιο απρόσεκτο ή δυσκίνητο άτομο να έχει κάποια πτώση. Την κατάσταση δυσκολέυει το γεγονός οτι δεν υπάρχουν κάγκελα για να μπορούν οι ηλικιωμένοι να κατεβαίνουν εύκολα.

Πρέπει να αναφερθεί βέβαια, οτι κάποιες απο τις καταστροφές οφείλονται σε κάποιους συνδημότες που έκριναν σωστό να τις αφαιρέσουν. Πέρα απ´αυτό, οι παλαιές δημόσιες τουαλέτες έχουν παραβιαστεί και η σκάλα τους είναι μη σωστά καλυμμένη. Τέλος, σε κάποιες απο τις κολώνες του δημόσιου φωτισμού, δεν υπάρχουν καπάκια στις ενώσεις καλωδίων ρεύματος.

Αναφερόμενοι στα θετικά, η υπηρεσία πρασίνου του δήμου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην πλατεία αυτή. Μακάρι να λειτουργούσαν επίσης το γραφείο πληροφοριών (το οποίο αναφέρεται σε πολλούς χάρτες και το αναζητούν αρκετοί τουρίστες το καλοκαίρι) καθώς και το συντριβάνι το οποίο ομορφάινει και δίνει ζωή στην πλατεία».


Πηγή