Κ. Νικολούζος: «Δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε με έναν Δήμο, θα τα καταφέρουμε με τρεις;».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε με έναν Δήμο, θα τα καταφέρουμε με τρεις;».

Την αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα, που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελίες ότι τα απόβλητα δεν συλλέγονταν ούτε υποβάλλονταν πλέον σε επεξεργασία, αλλά εγκαταλείπονταν στους δρόμους ή αποστέλλονταν σε μυστικές τοποθεσίες, σχολίασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv.

Ο κ. Νικολούζος επεσήμανε ότι αυτή η προειδοποίηση δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των φορέων.

Όπως είπε: «Εάν δε συνεννοηθούμε αυτές οι καμπάνες θα έρχονται σαν πρόστιμα και σαν ποινές πλέον και αυτά θα τα πληρώνει ο τόπος μας, δηλαδή εμείς. Αν νομίζει κανείς ότι αυτά τα πράγματα λύνονται με θαύματα τότε είναι μακριά νυχτωμένος. Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται στην Κέρκυρα, δεν υπάρχει άλλος τόπος και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαδικασίες τέτοιες οι οποίες να είναι εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με αποκλεισμούς και εμφύλιους πολέμους δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα».

”Τα προβλήματα της διάσπασης είναι ορατά”

Με αφορμή τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Νικολούζος αναφερόμενος στην διάσπαση των Δήμων τόνισε ότι: «Δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε με έναν Δήμο, δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε με τρεις. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τα του οίκου του. Πάντως τα προβλήματα της διάσπασης είναι μπροστά και ορατά. Εγώ ακόμα και με προσωπικό κόστος τα τόνισα και το έκανα αυτό επειδή ζω τα προβλήματα καλύτερα από όλους όσους μιλάνε τώρα. Πραγματικά όσα ακούγονται είναι προσεγγίσεις που απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα».


Πηγή