Κ. Νικολούζος: «Δυστυχώς 5 χρόνια δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Δυστυχώς 5 χρόνια δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια».

Εντυπωσιακό είναι το περίπτερο της Κέρκυρας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, το οποίο συγκεντρώνει toyr operetors και κλείνονται σημαντικά συμβόλαια για την τουριστική σεζόν.

Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv αναφέρθηκε στην παρουσία της Κέρκυρας με το αυτόνομο περίπτερο αλλά και στην παρουσία της Περιφέρειας.

Όπως είπε:«Έχουμε διαφορετική προσέγγιση από την Περιφέρεια και το έχουμε εκφράσει σε συνεδριάσεις και αποφάσεις. Εμείς βλέπουμε σαφώς ότι η Περιφέρεια που συντονίζει όλη την κεντρική χρηματοδότηση πρέπει να αλλάξει την διαδικασία προβολής. Εννοώ ότι η Περιφέρεια έπρεπε να δίνει κονδύλια σε κάθε Δήμο και να συντονίζει το συνολικό έργο. Εμείς είμαστε εφτά νησιά, το καθένα όμως με διαφορετικό χαρακτήρα που απευθύνεται και σε διαφορετικό κόσμο. Η στόχευση μας είναι διαφορετική, το καθένα νησί έχει το δικό του χαρακτήρα. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις ένα mix και να κάνεις κάποια πράγματα ενιαία, όταν υπάρχουν άλλοι στόχοι και προτεραιότητες στα νησιά».

”Οι ιδιώτες απουσιάζουν από την προσπάθεια”

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολούζος επεσήμανε ότι: «σε αυτή την προβολή ωφελούμενοι είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες και όμως πρέπει να πούμε ότι η επιχειρηματικότητα απουσιάζει από αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμος και το Επιμελητήριο μόνοι τους προσπαθούν, την στιγμή που τα οφέλη από αυτή την προβολή τα έχουν οι επιχειρηματίες. Δυστυχώς όμως δεν τους βλέπουμε εδώ».


Πηγή