Με δωρεάν είσοδο η διοργάνωση ημερίδας για το “Λεμφοίδημα” στην Πάτρα

Η 6η Μαρτίου είναι Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης Λεμφοιδήματος και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων (ΑΠΛΕΣΟ),δηλώνει παρούσα στην διαχείριση αυτής της ασθένειας. Με όπλα τη γνώση, την εμπειρία, το χαμόγελοκαι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο θεραπευτών, δεσμεύεται να είναι δίπλα στον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Με αφορμή την ημέρα αυτή σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη ημερίδα με θέμα:

«Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση»

Η ημερίδα τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του ΠανελληνίουΣυλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Το λεμφοίδημα είναι μια αρκετά συχνή πάθηση που παρουσιάζεται με τηνσυσσώρευσητης λέμφουστα άνω ή κάτω άκρα, στον κορμόή ακόμα και στοπρόσωπο, λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Είναι συνήθως δευτεροπαθές, όταν έχουν αφαιρεθεί λεμφαδένες και λεμφαγγεία για την θεραπεία του καρκίνουκαι πρωτοπαθές όταν το λεμφικόσύστημα είναι ελλιπές ή μη λειτουργικό και είναι αδύνατο να απομακρύνει το φυσιολογικό λεμφικό φορτίο.

Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών και η έγκαιρη διάγνωσή του είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του. Το λεμφοίδημα δεν θεραπεύεται, αλλά εφόσον διαγνωστείαντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με απλές μεθόδους και προλαμβάνονται οι δυσάρεστες επιπτώσεις του.

Ο ογκολογικός ασθενής αφού ξεπεράσειτην αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει δυστυχώς περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος παρά από αυτή καθ’ εαυτή την νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο στο οποίο έχει υποβληθεί.

Η μειωμένη λειτουργικότητα, το βάρος και η δυσφορία επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του οδηγώντας τον σε απογοήτευση, θυμό και κατάθλιψη.

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, στην Ελλάδα, χωλαίνει…!

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων (ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ)διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00πμ στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα:

“Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή,

φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση”

Η ημερίδα είναι μέρος των δράσεών μας η οποίες ξεκίνησαν από την Αθήνα, στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιστημονικών απόψεων με εμπλεκόμενες επιστημονικές ειδικότητες σχετικές με το λεμφικό σύστημα και το λεμφοίδημα, ενημερώνοντας παράλληλα συλλόγους ογκολογικών ασθενών.

Η εδραίωση ενός νέου οράματος και μιας σύγχρονης ενιαίας στρατηγικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του είναι απώτερος στόχος της ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ.

Η Πάτρα αποτελεί τον τρίτο σταθμό των δράσεών μας, σε ένα προγραμματισμένο κύκλο ημερίδων σε όλη την επικράτεια, θέτοντας προβληματισμούς για μια συστηματική προσέγγιση του προβλήματος.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας, είναι ελεύθερη.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία