ΝΑΎΠΛΙΟ: Και ισοβίτης και μπλεγμένος σε ληστεία

Σε ληστεία στο Ναύπλιο φέρεται να συμμετείχε ισοβίτης, φυσικός αυτουργός της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο καταδικασμένος και για ανθρωποκτονία πριν δέκα χρόνια εμφανίζεται να μπαινοβγαίνει στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από τη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο, με όπλο και αυτόματο, στις 24 Μαρτίου. Το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά πως μαζί με έναν συνεργό του βρίσκονται πίσω από τη ληστεία στο πρακτορείο, από το οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν 1500 ευρώ.

Οι αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις αγροτικές φυλακές αλλά και το κελί του ώστε να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν με τη ληστεία. Αν και δεν εντοπίστηκαν χρήματα, βρέθηκαν τα ρούχα τα οποία πιθανά συνδέονται με τη ληστεία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, τα ρούχα φέρονται να έχουν αναγνωρισθεί ως εκείνα, τα οποία φορούσε ο δράστης.

Υπενθυμίζεται πως το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές είναι πιο χαλαρό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σχηματίζεται ήδη σε βάρος του δικογραφία για συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε κάνει κι άλλες αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες.

Ο ισοβίτης πάντως είχε μιλήσει στις 21 Νοεμβρίου του 2018 σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα της αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική επαγγελματική επανένταξη των κρατούμενών τους», κάνοντας μάλιστα και… θετικά σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας.

Πηγή: thetoc.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία