Οι γυναίκες «κατέλαβαν» το γραφείο του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας


Το γραφείο του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας «κατέλαβαν» σήμερα γυναίκες που εκπροσωπούν θεσμικούς κι άλλους φορείς, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της δημοτικής Αρχής και της κας Κοκκίνη, προέδρου της ΚΕΔΔΥ.

Οι γυναίκες που παρευρέθηκαν ήταν:Δημητροπούλου Σταυρούλα, Πλάκα Μαρία, Ευσταθία Γιαννιά, Δελή Μαρία, Γαλαριώτη Νίκη, Νικολάου Ιουλία, Λαλιώτη Γεωργία, Φλίγκου Ζωή, Νικολοπούλου Λίνα, Σωτηροπούλου Ιωάννα, Τριανταφυλλοπούλου Βασιλική, Σωτηροπούλου Ανδριάνα, Κολυπέρα Λιολιώ,Λόη Ολυμπία, Κελάμη Θεώνη, Σταματάκη Έτζυ,Κονιδάρη Έλενα, Βεντιρόζου Ζοζίτα, Βασιλική Δημητρακοπούλου.

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεση και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους. Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, που μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εξακολουθούν να παραμένουν οξύτατα, όπως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας των γυναικών, η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών για την εργαζόμενη, τη μητέρα, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων αλλά και η βία κατά των γυναικών, σωματική και ψυχολογική. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γυναικεία παρουσία σε όλες της δράσεις γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες των Γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στη Τοπική Κοινωνία έμπρακτα, προβάλλοντας και προωθώντας τις όποιες πρωτοβουλίες τους, καθώς και την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη καθημερινή στάση ζωής!».


Πηγή