Πάτρα: Πέρασαν 40 ημέρες από τον χαμό του Σπύρου Θωμά – Τελείται το μνημόσυνο του

Την Κυριακή στις 31 Μαρτίου συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον χαμό του Σπύρου Θωμά, του Πατρινού Εύζωνα που έχασε την ζωή του τόσο ξαφνικά, βυθίζοντας στο πένθος την Πάτρα και όλο το πανελλήνιο.

Ο πόνος για όσους γνώρισαν τον Σπύρο εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Η οικογένεια του, ο πατέρας του, Χρήστος Θωμάς, η μητέρα του Νίκη Γιάχου, ο αδελφός του, Χρίστος και η γιαγιά του Νικολίτσα, ανεβαίνουν έναν Γολγοθά, με γενναιότητα και έχοντας δίπλα τους όλους τους φίλους του Σπύρου και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν.

Το μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλικαριού θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία όπου δεκάδες άνθρωποι του είχαν πει το τελευταίο αντίο. Ο Σπύρος Θωμάς έχασε την ζωή στις 21 Φεβρουαρίου, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ήταν αθλητής του μπάσκετ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα από την Παναχαϊκή, στη συνέχεια στον Προμηθέα, ενώ ακολούθησαν και άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η.

Έγινε μέλος Εύζωνας και μέλος της Προεδρικής Φρουράς, με δική του πρωτοβουλία, πραγματοποιώντας ένα από τα όνειρα του. Είχε και άλλα πολλά που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει και είναι σίγουρο ότι θα πετύχαινε, ξέροντας ότι να βάζει στόχους και να ακολουθεί τον δρόμο του.

Η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το 25χρονο παλικάρι. Όμως στο σύντομο πέρασμα του από την ζωή έμεινε αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν από κοντά, εκτιμώντας τον χαρακτήρα, την ευγένεια και τη γενναιοδωρία που τον διέκριναν.


Πηγή