Πάτρα: Το οικόπεδο… του Νώε στην Παραλία!

Το αυτονόητο αποτελεί ζητούμενο στην Ελλάδα του 2019, ακόμα και όταν πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγιεινής. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Παραλία Πατρών, όπου μια ολόκληρη γειτονιά έχει ξεσηκωθεί και η ταλαιπωρία των κατοίκων συμπληρώνει πάνω από ενάμιση χρόνο (!) με αφορμή ένα … μαντρί γεμάτο, (εκτός από τις κότες, τους κόκορες και τα γαλιά), πρόβατα, γίδες και κατσίκες, που έχει στήσει γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας ανάμεσα στα σπίτια και κυριολεκτικά κάτω από τη … μύτη των γειτόνων του.

Οι οποίοι, λόγω της έντονης και ανυπόφορης δυσοσμίας υποχρεούνται να μένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους με κλειδαμπαρωμένες πόρτες και παράθυρα.

Βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια αφού εξ αρχής θεώρησαν πως το πρόβλημά τους ήταν ζήτημα λίγων ημερών για να λυθεί, αρκεί να απευθυνόντουσαν στις … αρμόδιες Αρχές. Πού να ‘ξεραν όμως!

Διότι η πρώτη παρέμβασή τους προς, επωνύμως και εγγράφως, έγινε προς την Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στις 28 Δεκεμβρίου του 2017. Από τότε όμως και μέχρι σήμερα, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Μεσολάβησαν δεκάδες έγγραφα μεταξύ υπηρεσιών, (η γνωστή ελληνική γραφειοκρατικο-περιπέτεια…), χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Όταν μάλιστα δεν πρόκειται μόνο για την απλή δυσοσμία, που όντως είναι πρόβλημα, αλλά και για την δικαιολογημένη ανησυχία γύρω από πιθανό κίνδυνο που μπορεί να ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία.

«Λύθηκε» το πρόβλημα με ένα «θα»…

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή έγινε και αυτοψία αλλά η επίσημη ενημέρωση προς τους εξαγριωμένους γείτονες ήταν απλά … ότιο υπεύθυνος «υποσχέθηκε πως θα απομακρύνει τα ζωντανά». Κι όταν αυτό δεν συνέβη, ακολούθησαν κι άλλα έγγραφα, κι άλλα, κι άλλα, αλλά πάντα με την ίδια κατάληξη. Μέχρι και στην Εισαγγελία απευθύνθηκαν προσφάτως οι κάτοικοι, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί η … κρατική μηχανή και να λυθεί το πρόβλημά τους, ώστε, επιτέλους, μετά από τόσους μήνες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία