Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαΐα: Πότε ολοκληρώνεται η επέκταση του έργου

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα. Μάλιστα θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία του τρένου, παρουσία επιβατών.

Πρόκειται για ένα έργο που παίρνει σάρκα και οστά αφού μέχρι τον Μάη η γραμμή θα έχει λειτουργήσει και έτσι το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα δώσει ζωή στη δυτική Αχαΐα και στις παραλίες της περιοχής.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες των αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο υποέργο που αφορούσε στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα, με παράλληλη διαμόρφωση – αναβάθμιση των απόβαθρων σε ενδιάμεσους σταθμούς.

Αυτό θα σημάνει αυτόματα και την επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας που σήμερα τερματίζουν στον Άγιο Ανδρέα να φτάσει μέχρι την Κάτω Αχαγιά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να παίρνει τη σκυτάλη για την ένταξη του νέου τμήματος στα καθημερινά της δρομολόγια. Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν με την ολοκλήρωση των έργων είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνεϊκα, Τσουκαλεϊκα, Αλισσός, Κάτω Αχαγιά.

Ο νέος Προαστιακός θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τόσο τους εργαζόμενους που εργάζονται στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, όσο και τους παραθεριστές που επιλέγουν για να κάνουν το μπάνιο τους σε μία από τις γνωστές παραλίες στα δυτικά της Πάτρας.


Πηγή