Ρεκόρ συμμετοχών στον 42ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας – Παίρνουν μέρος 400 αθλητές

Με μεγάλη συμμετοχή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο 42ος Ποδηλατικός Γύρος "Θυσίας" που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και στις 25 Μαρτίου.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών και η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου τονίζουν ότι η συμμετοχή είναι ήδη μεγάλη και ότι ο αριθμός των ποδηλατών που θα πάρει μέρος αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων ετών.

Φέτος η διοργάνωση έχει έναν ακόμα ιερότερο σκοπό. Ο γύρος είναι αφιερωμένος «Στους Μικρούς Νικητές της Ζωής» και την Φλόγα (Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), προσφέροντας 1,00€ για κάθε αθλητή Μάστερ που θα συμμετάσχει στον αγώνα.

Εξάλλου ζητήθηκε από την Α.Ε.Α.Ε. (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος) λόγω της ιστορίας του της ποδηλατικής αυτής εκδήλωσης, αλλά και της πολύ μεγάλης συμμετοχής που έχει όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα να γίνουν και οι 1οι Πανελλήνιοι ποδηλατικοί αγώνες αστυνομικών και έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων έληξε και τελικά θα συμμετάσχουν 48 σωματεία από όλη την Ελλάδα και 400 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα έχουν δηλώσει συμμετοχή 118 άνδρες, 43 έφηβοι, 29 γυναίκες, 39 Μasters A, 86 Masters B, 48 Masters Γ, 10 Masters 10 και 27 Παίδες.

Στο αγωνιστικό διήμερο από 24 έως 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, θα διεκδικήσει τη νίκη, αφού θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι προερχόμενοι και από άλλους αγώνες που έγιναν εντός του μηνός Μαρτίου.

Η έναρξη του Γύρου θα γίνει με το Ατομικό Χρονόμετρο Κάτω Αχαία – ΑΡΛΑ Άρλα Κάνελλος Κανελλόπουλος την Κυριακή 24-3-2019 και ώρα 15.00. Η εκκίνηση από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου και ο Τερματισμός πριν την είσοδο στο χωριό Άρλα. Με το πέρας τον αγώνων θα γίνουν οι απονομές στους νικητές Άνδρες- Έφηβους- Γυναίκες και Παίδες.

Ο δεύτερος αγώνας του ποδηλατικού Γύρου είναι Αγώνας Αντοχής 1ο Αγώνας Αντοχής 103 k.m Πάτρα – Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Γεωργίου και ο τερματισμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων (μέσω Χαλανδρίτσας) όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των αθλητών ο ΠΟΠ και οι διοργανωτές παρακαλούν όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την πόλη των Καλαβρύτων για την Αναπαράσταση, προς διευκόλυνσή τους αλλά και τη διευκόλυνση της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, να επιλέξουν την διαδρομή μέσω Άνω Διακοπτού.

Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του αγώνα είναι η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο Δήμος Καλαβρύτων και ο ΟΛΠΑ.


Πηγή