ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – «Χτυπούν» ενέσεις σε δημοτικό σχολείο!

Οι κλήσεις των περιοίκων στην Αστυνομία είναι συχνές όμως… λύση στο πρόβλημα δεν βρίσκεται! Και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα να βλέπουν σε καθημερινή βάση χρήστες ναρκωτικών να «τρυπιούνται» σε προαύλια σχολείων!

Όπως κατήγγειλαν στον «Κόσμο» το φαινόμενο εκτυλίσσεται σε καθημερινή βάση στο 5ο Γυμνάσιο Πατρών στην περιοχή της Πλατείας Μαρούδα αλλά και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο! Μαθητές δημοτικού έρχονται αντιμέτωποι με σύριγγες και αίματα και άλλα υπολείμματα της … «διαδικασίας»!

Τουλάχιστον 3 τοξικομανείς (όχι πάντα τα ίδια πρόσωπα) σε καθημερινή βάση μπαίνουν μέσα στο προαύλιο του 5ου Γυμνασίου ή και του 25ου Δημοτικού Σχολείου από την οδό Φωκαίας και… κάνουν χρήση! Ανενόχλητοι αφού… δεν πτοούνται καν στην θέα των περαστικών και φυσικά κανείς δεν «τολμά» να τους κάνει παρατήρηση ή να τους «συνετίσει» φοβούμενος… τα χειρότερα!

Η αστυνομία έχει κατά καιρούς επέμβει όμως… ακόμη και οι ένστολοι… σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Απλοί χρήστες είναι οι καταγγελλόμενοι, την «βγάζουν καθαρή» με μία παρατήρηση και φυσικά την απομάκρυνσή τους από τον χώρο! Ωστόσο και πάλι την επομένη… στο ίδιο σημείο θα βρίσκονται! Εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες «ψωνίζουν» από την περιοχή των Προσφυγικών, στην Πλατεία Ελευθερίας και τα γύρω στενά.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, της Πλατείας κάποιοι από τους ρομά που μένουν μόνιμα στην περιοχή τους, πέρα από το να κλέβουν με την πρώτη ευκαιρία, κάνουν και «διανομή» ναρκωτικών! Από χάπια και χασίς έως και ηρωίνη.

Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται ακόμα και σε δημόσια θέα. Ομάδα πολλών ατόμων, συγκεντρώνονται στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας και μεταξύ άλλων μοιράζουν και ουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η… μοιρασιά δεν γίνεται διακριτικά, αλλά υπό τους ήχους της μουσικής που έχουν βάλει οι ρομά στο «στέκι» τους, στο οποίο φυσικά δεν τολμούν να πατήσουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της υποβάθμισης της ιστορικής και γραφικής συνοικίας που συνεχίζεται, με τους κάτοικους να ζητούν από την αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της. Παράλληλα, απαιτούν και από τους φορείς να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την… γκετοποίηση, αυτής της όμορφης γειτονιάς που κάποτε χαρακτηριζόταν από το προσφυγικό και εργατικό στοιχείο.


Πηγή