Σε νέο κτίριο το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας

Μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό η νέα στέγη του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας.

Όπως είναι γνωστό στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μαιζώνος και Αράτου, εκεί που στεγαζόταν το Δημοτικό Ωδείο είναι να ξεκινήσουν εργασίες αφού το ακίνητο είναι σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται μαθήματα σε αυτό.

Η μετακόμιση στην νέα στέγη του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας αναμένεται να γίνει πιθανότατα το καλοκαίρι. Η προοπτική είναι να επιστρέψει το Δημοτικό Ωδείο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο της Αράτου και Μαιζώνος, όπου είναι και η βάση του.

Το κτίριο, ένα στολίδι για την Πάτρα που αναδεικνύει την πολιτιστική της ταυτότητα, είναι σχεδόν ετοιμόρροπο, κινδυνεύουν τόσο οι περαστικοί από τον δρόμο, όσο και όσοι πάνε να μπουν στο εσωτερικό του. Άλλωστε, το περιστατικό που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια ήταν το αποκορύφωμα που είχε αναγκάσει τον Πολιτιστικό Οργανισμό να εκκενώσει το κτίριο.

Από τότε μέχρι σήμερα τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας, ενός φορέα που αποτελεί ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο για την πόλη γίνονται στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής και σε διάφορα άλλα ακίνητα του δήμου, με τους μαθητές και τους καθηγητές να έχουν σκορπίσει.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία