Σταύρος Κοντονής: “Ολοκληρώνεται σταδιακά η δέσμη μέτρων για τη στήριξη και την ανακούφιση της Ζακύνθου& […]

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018, δήλωσε:

«Με την συγκεκριμένη τροπολογία χορηγείται εφάπαξ ενίσχυση 5.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που διέμεναν σε ακίνητα ή χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματική στέγη ακίνητα που επλήγησαν από τον σεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως προσωρινώς ακατάλληλα ή επικίνδυνα για χρήση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η απόφαση αφορά περίπου 300 πληγέντες, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Με αυτή την εξέλιξη ολοκληρώνεται σταδιακά η δέσμη μέτρων που είχε εξαγγελθεί για τη στήριξη και την ανακούφιση του νησιού. Η κυβέρνηση αποκαθιστά την κοινωνική ομαλότητα, καθώς θα εμπεδωθεί ξανά στους πληγέντες το αίσθημα ασφάλειας αφού θα αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες του νησιού διαπιστώνουν, για μια ακόμη φορά, πως υλοποιήθηκε ότι ακριβώς είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή της φυσικής καταστροφής. Διαπιστώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί μεθοδικά, αποτελεσματικά και με αίσθημα ευθύνης για την κοινωνία και την οικονομία της Ζακύνθου. Ακριβώς γι΄ αυτό, οι πολίτες την περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και αποδοχή, σε πείσμα των καταστροφολόγων της αντιπολίτευσης.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί ως αύριο ενώ οι κατηγορίες των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής της ενίσχυσης θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση που θα συνταχθεί άμεσα.

Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρά!»


Πηγή