Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE!

Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE! Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE!

Το ΔΙΕΚ Πάτρας έδωσε το παρόν στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη (EPALE), η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε η παρουσίαση της πλατφόρμας EPALE στην αίθουσα, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Εθνική Μονάδα Erasmus+ για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση από το ΙΚΥ και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της EPALE, “η EPALE είναι μια πολύγλωσση κοινότητα στην οποία μπορούν να γίνουν μέλη εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, ερευνητές, πανεπιστημιακοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και όσοι άλλοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μάθηση ενηλίκων στην Ευρώπη.

Η EPALE είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΓΔ EAC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στον πυρήνα της βρίσκεται η κοινοποίηση περιεχομένου σχετικού με τη μάθηση ενηλίκων, όπως ειδήσεων, άρθρων ιστολογίου, πόρων και εκδηλώσεων”.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, βρίσκεται η πλατφόρμα: http://www.ec.europa.eu/epale/el, ενώ η εγγραφή νέων χρηστών γίνεται στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.ec.europa.eu/epale/el/user/register

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε η Καθηγήτρια κ. Μερόπη Τζούφη, Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ μετά το λόγο πήρε ο κ. Γεώργιος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE! Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE! Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE!

Ο κ. Κυριάκος Αθανασίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΙΚΥ παρουσίασε την «Έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας EPALE». Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαρία Ξαρχουλάκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής Erasmus+ από το IKY.
Η κ. Αγγελική Λύτσιου, Προϊσταμένη Τμήματος Σπουδών & Προγραμμάτων Εκπαίδευση Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης παρουσίασε την «Εκπαίδευση Ενηλίκων στο πλαίσιο της ΕΚ 2020», ενώ η κ. Βασιλική Νικολοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης παρουσίασε την «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα».

«Η λειτουργία της EPALE στην Ελλάδα» παρουσιάστηκε από την κ. Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου, Συντονίστρια του Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Erasmus+ του IKY, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από την κ. Μαρία Παρμακλή, Συντονίστρια EPALE Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με την παρουσίαση «Η Εμπειρία της EPALE Κύπρου, κεκτημένο και προκλήσεις».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EPALE από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το ΔΙΕΚ Πάτρας εκπροσωπήθηκε από τον Υποδιευθυντή του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Γιωτόπουλο Γεώργιο, αρμόδιο για θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερίδα καλύφθηκε ζωντανά από την Υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE! Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE! Το ΔΙΕΚ Πάτρας βρέθηκε στην Εναρκτήρια εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της EPALE!


Πηγή