Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην 6η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας – PATRAS IQ


H 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ…

…ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1 του Νότιου Λιμένα Πατρών και για τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.Η έκθεση θα φιλοξενήσει ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και αναπτυξιακούς φορείς, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς καθώς και συμπράττοντα σχήματα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, πλαισιωμένη από σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών.
Αυτή την χρονιά η PATRAS IQ 2019 σκοπεύει να πλησιάσει περισσότερο στην επίτευξη των στόχων της και για τον λόγο αυτό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, θα εκθέτουν κατά κύριο λόγο ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα. Το στήσιμο του περιπτέρου, ο τρόπος έκθεσης και η εμφάνιση της ιδέας θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Καθώς η προθεσμία δέσμευσης περιπτέρων εκπνέει στις 20.3.2019 (για εγγραφές έως 16/3/2019 εφαρμόζεται εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική), όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν άμεσα την ηλεκτρονική τους αίτηση για την ένταξή τους στη διοργάνωση.
Περισσότερες πληροφορίες για την PATRAS IQ 2019 μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο:https://www.patrasiq.gr/

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
Το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οργανώνει για 10η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητα «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών», με τον τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές της Περιφέρειάς μας, να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους για τη διεύρυνση των γνώσεών τους και την ευαισθητοποίησή τους στο χώρο της έρευνας. Ταυτόχρονα, στόχος αυτής της ενέργειας είναι η επαφή και η γνωστοποίηση του έργου και των δραστηριοτήτων του Ιδρύματός μας στο κοινωνικό σύνολο. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, καλούμε τα Σχολεία της Περιφέρειάς μας να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους στις Ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Πατρών από 18 Μαρτίου έως 19 Απριλίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών http://www.upatras.gr/el/node/6649και να επικοινωνούν με τη Δ/νση Εκπαίδευσης και Έρευνας (τηλ. 2610 996649, 2610 969046, Φαξ: 2610 996665, email: dee@upatras.gr).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΔΙΒΙΜ
Professional English I & II (e-learning)
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει το 2ο κύκλο των καινοτόμων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (e-learning) «Professional English I & II», σε συνεργασία με το British Council, με προνομιακές παροχές για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν μετά από σχετικό αίτημα αρμόδιων υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και απευθύνονται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση της πιστοποίησης γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας IELTS Academic για ακαδημαϊκές σπουδές, καθώς και για εργασία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.Το εντατικό πρόγραμμα Professional English Ι περιλαμβάνει 84 ώρες εκπαίδευσης σε διάστημα 4 εβδομάδων. Η διδασκαλία στηρίζεται σε ένα υβριδικό μοντέλο σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα από όλη την Ελλάδα ή και το εξωτερικό.Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Μαρτίου 2019.
Αναλυτικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Επιμόρφωση και Πιστοποίηση Επαγγελματικών Αγγλικών
Tον Απρίλιο 2019 ξεκινάει ο 9ος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος «Επιμόρφωση και Πιστοποίηση Επαγγελματικών Αγγλικών». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και ειδικότητας οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στα επαγγελματικά Αγγλικά, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, καθώς και να πιστοποιήσουν τη γλωσσομάθειά Αγγλικής γλώσσας. Η επιμόρφωση πραγματοποιείται ευέλικτα, πλήρως εξ αποστάσεως, με εξειδικευμένους καθηγητές και καθηγήτριες. Οι συμμετέχοντες στη δράση μπορούν, αν το επιθυμούν, να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους αποκτώντας πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ, στα παρακάτω επίπεδα: Β2 (Lower), C1 (Advanced), C2 (Proficiency).Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Μαρτίου 2019.
Αναλυτικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στη σελίδα του προγράμματος.

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑΣ – FFNGR
Από 14-16.3.2019 θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας – FFNGR με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το Κενό». Σκοπός του συνεδρίου είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, που θα επιτρέψουν μέσα από διεπιστημονική θεώρηση και στη βάση της ανθρωποκεντρικής ολιστικής προσέγγισης, την κάλυψη των «συστημικών» κενών και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής στους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους, αλλά και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:https://www.upatras.gr/el/node/8180

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΟΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ
HelMSIC – LearningStrategiesaboutDrugs
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), πραγματοποιεί και φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητών Ιατρικής σχετικά με τις ουσιοεξαρτήσεις, με τίτλο:«Learning Strategies about Drugs».
To πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στις 7 τοπικές επιτροπές της HelMSIC, και αποτελείται από δύο στάδια:Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει ένα διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου ομιλητές και εκπαιδευτές του ΚΕΘΕΑ και της HelMSIC, ενημερώνουν τους συμμετέχοντες σε θέματα εξαρτήσεων από τις ναρκωτικές ουσίες και της επίδρασης αυτής στην ατομική και δημόσια υγεία. Επίσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε στρατηγικές προσέγγισης των εξαρτημένων ατόμων σύμφωνα με την τήρηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Στο δεύτερο στάδιο οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τη θεραπευτική διαδικασία απεξάρτησης, συμμετέχοντας σε συναντήσεις σε Θεραπευτικές Μονάδες του ΚΕΘΕΑ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 φοιτητές Ιατρικής ανεξαρτήτου έτους σπουδών από κάθε Ιατρική Σχολή.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές ιατρικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο: http://www.helmsic.gr/lsd-2019-app/


Πηγή