«8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Κοινωνία «8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», γράφει η Μαριλένα Μάστορα.

Η ανθρωπότητα αυτή τη μεγάλη μέρα την αφιερώνει σ΄αυτό το χιλιοτραγουδισμένο πρόσωπο, με τόσους πολλούς ρόλους… την γυναίκα.

Σαν σύζυγος, είναι το ισχυρό και ακλόνητο βάθρο για να ακουμπήσει σταθερά το οικογενειακό οικοδόμημα. Ξέρει να διαχειρίζεται τις λεπτές ισορροπίες, να δίνει κουράγιο με τις αστείρευτες ψυχικές αντοχές της στα δύσκολα μονοπάτια που μπορεί να βρίσκεται το οικογενειακό όχημα. Σ΄ολες τις δυσκολίες ξέρει να επιβιώνει με πίστη και υπομονή, να οδηγεί το σκάφος απ΄τη φουρτουνιασμένη θάλασσα στα απάνεμα λιμάνια.

Αξίζει πράγματι την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας.

Όμως στην εποχή μας η γυναίκα διακρίνεται και ανταποκρίνεται σε όλους τους κοινωνικούς ρόλους.

Έχει ανέβει-επάξια- σε όλα τα κοινωνικά βάθρα, κατέχει ανώτατα αξιώματα τα οποία υπηρετεί με ιδιαίτερη προσοχή, με επιμέλεια και αποτελεσματικότητα και προπαντός με σοβαρότητα. Αξίζει πράγματι την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Σε όλες τις Εθνικές μας περιπέτειες η Ελληνίδα γυναίκα ήταν παρούσα.

Διακρίθηκε στους κοινωνικούς αγώνες, πρωτοστάτησε σε όλα τα ανθρωπιστικά καλέσματα για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, μπήκε μέσα στη φωτιά σε όλες τις δοκιμασίες του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, για την προαγωγή των αρχών και αξίων της ζωής μας.

Άξια δυνατή και έτοιμη για κάθε θυσία!

Τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών κατοχυρώνονται το 1952 και το επόμενο έτος στη Θεσσαλονίκη, εκλέγεται η πρώτη γυναικά βουλευτής, η Ελένη Σκούρα, η οποία μαζί με τη Βιργινία Ζάννα είναι οι δυο πρώτες γυναίκες για το βουλευτικό αξίωμα. Στο σύνταγμα του 1975 καθιερώνεται η αρχή της ισότητας των δυο φύλων, πράγμα που θεωρήθηκε πολύ μεγάλη νίκη για το γυναικείο κίνημα. Έτσι ο ρυθμός των γυναικών βουλευτών αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά μέχρι σήμερα.

Προσωπικά ανήκω στις πρώτες εκατό γυναίκες χειρουργούς των ιδιωτικών νοσοκομείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα επέλεξα και τον δρόμο της πολιτικής, γιατί πιστεύω ότι είναι υποχρέωση μας να είμαστε παρούσες σε όλα τα προσκλητήρια.

Η γυναίκα είναι ικανή να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες της ζωής. Το αιτούμενο στην εποχή μας είναι να αλλάξει η νοοτροπία, να φροντίζει δηλαδή η ίδια η γυναίκα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο. Οι ίδιες οι γυναίκες να φτάσουν στο σημείο να εμπιστεύονται τις γυναίκες σε όλα!

Μαριλένα Μάστορα Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας – Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.


Πηγή