Χρήστος Φιλιππόπουλος : Οι Βασικοί πυλώνες για την Ανάπτυξη στη Δυτική Αχαΐα

Τους βασικούς πυλώνες για την Ανάπτυξη στη Δυτική Αχαΐα αναφέρει με ανακοίνωση του ο υποψήφιος για τη Δυτική Αχαΐα με το Σπύρο Μυλωνά , Χρήστος Φιλιππόπουλος. Αναλυτικά αναφέρει :

O Δήμος Δυτικής Αχαΐας ένας Δήμος με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ακόμη και σε σύγκριση με όμορους δήμους. Ένας Δήμος που όταν επεξεργαστής σωστά τα στοιχεία πού έχει, θα γίνει ένας Δήμος ζωντανός που έχει να δώσει πολλά στο πολίτη του, τον επισκέπτη, τον επαγγελματία, τον αγρότη, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι θα είναι ο τόπος που αξίζει να ζεις.

Θα ήθελα να επισημάνω κάποιους βασικούς πυλώνες και μοχλούς ανάπτυξης στην επικράτεια του δήμου

* Όταν έχεις ένα στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο, πρέπει η διοίκηση του δήμου μαζί με τους φορείς, να απαιτήσουν το αεροδρόμιο να εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις όπου θα εξυπηρετηθούν φοιτητές, επαγγελματίες, επισκέπτες και κάθε πολίτης που θα ήθελε να επισκεφθεί άλλες πόλεις, επίσης θα μπορούσε να τεθεί ως ένα αεροδρόμιο μεταφοράς προϊόντων και διαφόρων φορτίων.

* Όταν έχεις μια τεράστια ακτογραμμή με όμορφες παραλίες, και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με υψηλή παροχή υπηρεσιών, πρέπει ο δήμος να παρέχει δρόμους βατούς και προσβάσιμους προς της παραλίες και τα ξενοδοχεία, και ο επισκέπτης να βλέπει μια ευταξία και καθαριότητα, και όχι σκουπίδια έξω από τους κάδους. Και οι γνώστες του αντικειμένου (τουρισμού) ξέρουν πολύ καλά όταν θέλεις να πουλήσεις ένα προϊόν πρέπει να το διαφημίσεις σωστά προς αυτούς που απευθύνεσαι και όχι με άστοχες ενέργειες, ημερίδες για τις εφημερίδες.

* Όταν έχεις εύφορη αγροτική γη, έχεις κτηνοτροφία, και αλιεία, όπου απασχολείται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά το μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Δυτικής Αχαΐας, ο δήμος βοηθά με τεχνική υποστήριξη με ένα γραφείο γεωργικής ανάπτυξης (ΓΓΑ) με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό έτσι ώστε να δίνει λύσης και ιδέες στον πολίτη. Δημιουργώντας στο ορεινό μέρος του δήμου λιμνοδεξαμενές – μικρά φράγματα που θα δώσουν ζωή και ανάπτυξη στην αγροτική γη. Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας με την τουριστική ανάπτυξη, συνεργασία με ιδρύματα – ινστιτούτα έρευνας για την βελτίωση της αγροτικής κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, δυστυχώς όμως παρόλο που στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 υπάρχει σχετική δράση και δίνει την ευκαιρία στη τοπική αυτοδιοίκηση να ενεργοποίηση δράσης που θα προσφέρουν στην τοπική ανάπτυξη παραμένουμε στην αδράνεια και στο κενό.

*Όταν έχεις βιομηχανική περιοχή όπου απασχολούνται εργαζόμενοι και από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετέχει στις θέσεις και τις προσπάθειες των επιχειρήσεων παρέχοντας τα ανταποδοτικά, αλλά κυρίως στο σχεδιασμό να ενταχθεί και ο προαστιακός προς ΒΙΠΕ, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακινούνται από και προς αυτή, έτσι βοηθώντας τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν παράλληλα δημιουργούνται και θέσεις εργασίας.

* Όταν έχεις ΧΥΤΑ που ένα τεράστιο πρόβλημα των δήμων θα είναι η απόθεση και ταφή των σκουπιδιών, θα πρέπει με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον η διαμόρφωση του χώρου του ΧΥΤΑ να γίνετε με τέτοιο τρόπο ώστε τα τοξικά, οργανικά, και άλλα απόβλητα από το χώρο απόθεσης να μη διαφεύγουν στο περιβάλλον η στον υδροφόρο ορίζοντα.

* Όταν έχεις ιερές μονές – τείχος Δυμαίων – θερινά ανάκτορα Παλαιολόγων – αρχαιολογικό χώρο πορτών επιδιώκεις ο θρησκευτικός τουρισμός που είναι μία εναλλακτική μορφή τουρισμού να αναπτυχθεί παράλληλα με τον ψυχαγωγικό τουρισμό όπου είναι και ο μαζικός τουρισμός.

* Όταν έχεις αστικό κέντρο και όμορφα χωριά που το κάθε ένα έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό λόγω και της γεωγραφικής τους θέσης, πρέπει η δημοτική αρχή να θέση στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Όλοι ακούμε για τις έξυπνες πόλεις, το πρώτο βήμα για μια έξυπνη πόλη έχει βάση το διάλογο και την κατάθεση καινοτόμων ιδεών από τούς φορείς της πόλης και καταρτισμένους επιστήμονες, έτσι ώστε να κατατεθεί ένα σχέδιο στρατηγικής με πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, «με καλύτερα δίκτυα μεταφορών » δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης «διαχείρισης απορριμμάτων» δίκτυα φωτισμού «νέα επιχειρηματικά μοντέλα» εθελοντισμός «ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και πολλές άλλες δράσεις. Που όλα αυτά για να υλοποιηθούν απαιτείται η συμμετοχική δημοκρατία που με λύπη διαπιστώνω είναι ξεχασμένη και απούσα.

Έθεσα τα πλεονεκτήματα του δήμου Δυτικής Αχαΐας αλλά υπάρχουν και άλλα αρκετά που εμείς οι πολίτες του δήμου εάν ενεργοποιηθούμε μέσα από ένα όραμα κοινό τότε αυτοί οι πυλώνες θα αποτελέσουν τη βάση της γεφυρας προς τη μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.


Πηγή