Δήμος Πύργου: Έργα ανάπλασης, αποκατάστασης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων σε Σόπι και Κορακοχώρι

Αύξηση του δείκτη της ποιότητας ζωής σε περιοχές που έχουν παραμεληθεί με σκοπό την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των περιοχών Κορακοχωρίου και Σοπίου, αναμένεται να επιφέρουν δυο νέα έργα, τα οποία οδεύουν προς δημοπράτηση, μετά τις σχετικές υπογραφές χθες από τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελο Τσίκα.

Ο κ. Λιατσής δήλωσε πως «Μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελο Τσίκα, υπέγραψα δυο νέα έργα, το ένα αφορά την τοπική κοινότητα Κορακοχωρίου και το άλλο την κοινότητα Σοπίου, πολύ σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες. Το ένα δημιουργεί καλύτερη λειτουργία και χρήση των κοινόχρηστων χώρων σε ένα χωριό που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, το Κορακοχώρι, και έχει σχέση με την πλατεία του. Δεν με χαροποιεί μόνο το γεγονός ότι στις 19 Μαρτίου αυτά τα δυο έργα δημοπρατούνται, αλλά ότι δημιουργήσαμε ένα ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το τέλος της θητείας μας. Πιστεύω ότι μέχρι τότε το σύνολο των έργων που έχουν γραφεί στον προϋπολογισμό θα έχει δημοπρατηθεί. Βέβαια ελπίζω ότι ο κ. Κατσιφαρας θα ξεμπλοκάρει την ΟΧΕ και θα αρθεί η άσχημη διαδικασία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για να μη γίνει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, κάτι που κουβεντιάζεται παντού αρνητικά. Πιστεύω επίσης ότι θα ληφθούν αποφάσεις δυναμικής παρέμβασης για την υπόθεση των φαναριών για να τελειώνουμε. Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί όσον αφορά τα φανάρια διότι δημιουργεί τεράστια δυσλειτουργία στην πόλη του Πύργου και ούτε εγώ, ως δήμαρχος, μπορώ να κουβαλώ το κόστος από πράξεις και παραλείψεις της Περιφέρειας. Ας σταθεί ο καθένας στο ύψος των περιστάσεων. Δεν επηρεάζομαι από την εκλογική διαδικασία και ο λόγος μου είναι καθαρός και ξάστερος. Ευχαριστώ τους μηχανικούς και τις επόμενες μέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοπρατήσουμε κι άλλα έργα».

Με τη σειρά του ο κ. Τσίκας τόνισε πως «Η υπηρεσία δεν επηρεάζεται από τις εκλογές και το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλα έργα προς δημοπράτηση, έργα που ή εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και έργα που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και θα βοηθήσουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει το αντιπλημμυρικό έργο στο Ανεμοχώρι. Έχουμε δημοπρατήσει πολλά έργα, έχουμε κινητικότητα, προσπαθούμε για το καλύτερο ως υπηρεσία. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει έργο ασφαλτοστρώσεων και της αποκατάστασης των οδοστρωμάτων του δήμου και θέλω να πω ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία αλλά θα είναι προσωρινή. Κάνουμε προσπάθεια να ξεκινήσει ανάδοχος πριν το Πάσχα».


Πηγή