Γιάννης Αργυρόπουλος: Η ομιλία του για τα 5 χρόνια «Όραμα Δημιουργίας»

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Συνεδριακό κέντρο Π.Ε Ηλείας (2 Μαρτίου 2019)

Πυργιώτες και Πυργιώτισσες

Συνδημότες και Συνδημότισσες

Σας καλωσορίζω στη γιορτή για τα πέντε χρόνια της παράταξής μας. Μια γιορτή όχι μόνο για το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αλλά για τον ίδιο τον Πύργο.

Βλέποντας αυτό το μικρό βίντεο πριν από λίγο, πιστεύω ότι νιώσαμε όλοι μας πολύ υπερήφανοι.

Υπερήφανοι για τον έντιμο αγώνα που δώσαμε στις προηγούμενες εκλογές, υπερήφανοι και για την υπεύθυνη στάση της παράταξής μας αυτά τα χρόνια από την θέση της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα όμως, νιώθουμε και το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε πάντα να έχουμε ως στόχο να γινόμαστε καλύτεροι. Να προσαρμοζόμαστε στους καιρούς που μεταβάλλονται. Να ανανεωνόμαστε. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προκλήσεις κάθε εποχής. Άρα να αλλάζουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει.

Στις 4 Μαρτίου του 2014, «γεννήθηκε» το «Όραμα Δημιουργίας». Η ανεξάρτητη Δημοτική μας παράταξη. Μια Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών που δημιουργήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας για τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας μας.

Μια παράταξη, χωρίς κομματικά χρίσματα, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, χωρίς συμβιβασμούς και χειραγωγήσεις.

Πέντε χρόνια μετά, αυτή παραμένει η πολιτική μας ταυτότητα. Και αυτή είναι η ζωντανή μας παρακαταθήκη. Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ δεν είναι, απλώς, άλλος ένας συνδυασμός που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές αλλά είναι ένα μεγάλο κίνημα, ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα, που ενσαρκώνει διαρκώς κάθε προοδευτική ιδέα και εγγυάται το μέλλον του Πύργου.

Σήμερα, όπως και τότε αφουγκραζόμαστε το αίτημα για ανανέωση, για συνεννόηση, για συνεργασίες, για ένα καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο με ξεκάθαρες προτάσεις – απαντήσεις, στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Δήμου μας.

Είμαστε η παράταξη που τον Μάιο του 2014 κέρδισε την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας, σε πείσμα μάλιστα αυτών που προέβλεπαν ότι δεν θα φτάσουμε καν στις κάλπες. Για λίγες ψήφους δεν καταφέραμε την είσοδο μας στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου η νίκη κατά γενική ομολογία θα ήταν δεδομένη όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος μας.

Αυτό τότε δεν συνέβη, και δυστυχώς οι φόβοι μας και οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Πέντε ακόμα χρόνια χαμένα για τον τόπο μας ήρθαν να προστεθούν στα πάρα πολλά χαμένα χρόνια που ο δήμος μας απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να πάει μπροστά, για να αναπτυχθεί, για να ευημερήσει

Είμαστε η παράταξη που τότε συγκρούστηκε με το κομματικό, αυτοδιοικητικό και οικονομικό κατεστημένο του τόπου μας αναδεικνύοντας μέσα από τον συνδυασμό μας ένα φρέσκο, υγιές και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας.

ΝΑΙ !! Αυτό Ηταν Επιλογή με Πολιτικό Κόστος!

Αλλά αυτό Εμάς, μας Άφησε αδιάφορους τότε!

ΚΑΙ μας Αφήνει Αδιάφορους και τώρα!

Είμαστε η παράταξη που μίλησε με καθαρές λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας όπως αυτό των σκουπιδιών που τότε βασάνιζε το δήμο μας.

Είμαστε η παράταξη που, δείχνοντας πολιτική συνέπεια, ασκήσαμε πέντε χρόνια υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Και είμαστε η παράταξη που δείχνοντας πολιτικό σεβασμό αντιστεκόμαστε στο φαινόμενο του λαϊκισμού της εποχής μας.

Αρχή μας ήταν και είναι πάντα το «ΕΜΕΙΣ», ‘ΟΧΙ το «εγώ».

Είμαστε Πολλοί! Είμαστε «Μια γροθιά»! Είμαστε Εδώ!

Κάθε μέρα γινόμαστε πειρισσότεροι, πιο ώριμοι, πιο ισχυροί, πιο αποφασισμένοι.

Και Σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα!

Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης ανατροπής

Τον Μάιο ο Πύργος γυρίζει σελίδα!

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα το μήνυμα αυτό αποκτά ξεχωριστό νόημα γιατί είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε φωνή σε αυτούς που νιώθουν ξεχασμένοι από έναν απρόσωπο Δήμο που νοιάζεται τελικά μόνο για κομματικούς φίλους και στενούς συνεργάτες.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα στους συμπολίτες μας για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ, με άλλα λόγια, για να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ! Όχι με θεωρίες αλλά με υπαρκτές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Για κοιτάξτε λίγο την πόλη γύρω μας, τα χωριά μας! Αναλογιστείτε πόσο καλύτερα ζούσαμε πριν 20 ή 30 χρόνια.

Θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά ή θα μείνουμε πίσω με τις αναμνήσεις του παρελθόντος;

Φίλες και φίλοι, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί από μόνο του. Για να το πετύχουμε πρέπει να μην φοβηθούμε την αλλαγή. Και πρέπει εμείς, το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να αλλάξουμε τον Πύργο.

Τον Πύργο μας που σήμερα περιβάλλεται από απειλές χωρίς προηγούμενο: Η φτωχοποίηση των παραγωγικών τάξεων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο θεσμό του Δήμου, η μετανάστευση των νέων μας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό και κυρίως η έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής.

Και δεν είμαστε εδώ απλά για να ασκούμε κριτική στον Δήμαρχο. Ο λόγος μας είναι και θα είναι πάντα αυστηρός και συγκροτημένος αλλά ταυτόχρονα δίκαιος και τεκμηριωμένος. Αυτό άλλωστε πράξαμε ως αντιπολίτευση τα πέντε τελευταία χρόνια είτε μέσα από τις τοποθετήσεις μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με τις δημόσιες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μας.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν ως αδέκαστοι Εισαγγελείς που ήθελαν να στείλουν στη φυλακή τον κ. Λιατσή, και όχι μόνο, αλλά που σήμερα ξέχασαν τις καταγγελίες στον τύπο, τις παραστάσεις στα Δικαστήρια και στα Εισαγγελικά Γραφεία, τις μηνυτήριες αναφορές και έχουν καταλήξει να συμπεριφέρονται ως οι «αριστεροί ψάλτες» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Εμείς έχουμε μάθει και γνωρίζουμε καλά το πώς να αγωνιζόμαστε για το καλό του δήμου και των συμπολιτών μας.

Και όταν χρειάστηκε συγκρουστήκαμε με την Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή.

  • Συγκρουστήκαμε για την ανικανότητα της να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και να απορροφήσει πόρους από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα.
  • Συγκρουστήκαμε για την παντελή αδιαφορία της στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εγκαταλειμμένα στην τύχη τους χωριά μας
  • Συγκρουστήκαμε για την εγκατάλειψη και την απαξίωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, του Κολυμβητηρίου και άλλων εγκαταστάσεων του δήμου
  • Συγκρουστήκαμε για την απουσία της από κορυφαίους θεσμούς του τόπου μας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που μας διαφημίζει σε όλο τον κόσμο
  • Συγκρουστήκαμε για την έλλειψη σχεδιασμού και ιεράρχησης στις πραγματικές ανάγκες του δήμου
  • Συγκρουστήκαμε για την ανεπάρκεια της να προσφέρει το προνόμιο της ασφάλειας στους συμπολίτες μας
  • Συγκρουστήκαμε για την πρωτοφανή διάλυση των υπηρεσιών του δήμου που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας
  • Συγκρουστήκαμε για το φιάσκο με τα λεωφορεία ανοικτού τύπου που θα έφερναν καραβάνια τουριστών από το Κατάκολο. Μήπως τους είδε κάποιος από εσάς;

Και θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμη παραδείγματα.

Έχουμε μάθει, φίλες και φίλοι, να αγωνιζόμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια στις θέσεις μας από την πρώτη μέρα έως και σήμερα. Και όταν χρειάστηκε καταθέσαμε τις προτάσεις μας και πήραμε πρωτοβουλίες :

  • Εμείς είμαστε αυτοί που αναδείξαμε πρώτοι την αναγκαιότητα για την δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στον Πύργο. Θυμίζω την ημερίδα που διοργανώσαμε το φθινόπωρο του 2016 σε αυτή την αίθουσα με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που συμπυκνώθηκαν σε μια ολοκληρωμένη μελέτη η οποία ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή
  • Εμείς είμαστε αυτοί που βάλαμε πλάτη στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που μας ταλάνιζε επί χρόνια. Αψηφήσαμε το πολιτικό κόστος και στηρίξαμε δύσκολες αποφάσεις που πήρε η Δημοτική Αρχή για να φεύγουν οι όγκοι των σκουπιδιών μέχρις ότου να αποκτήσουμε νόμιμο χώρο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Και θέλω εδώ να κάνω μια παρένθεση για να σας υπενθυμίσω για το πως φτάσαμε σήμερα να διαθέτουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ηλείας νόμιμο χώρο για τα σκουπίδια.

Πρώτον: Εμείς ήμασταν η μοναδική παράταξη που στην προεκλογική περίοδο το Μάιο του 2014 υποδείξαμε ότι η «Τριανταφυλλιά» είναι μονόδρομος για την προσωρινή λύση, καταθέτοντας μάλιστα συνολική πρόταση. Τα γεγονότα που ακολούθησαν μας δικαίωσαν.

Δεύτερον: Με τη δική μου ψήφο (9 – 8) οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Λιατσή ψήφισαν άλλον για πρόεδρο, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναδείχθηκε πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, γιατί ήταν και είναι πεποίθηση μου ότι μόνο μέσα από τη σύγκλιση και τη συνεργασία των δύο δήμων θα είχαμε λύση στο πρόβλημα. Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Λιατσής, ότι η συμβολή του δημάρχου Ήλιδας ήταν καταλυτική.

Τρίτον: Ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ συμμετείχα και στήριξα όλες τις πρωτοβουλίες για τη δρομολόγηση της μόνιμης λύσης με την κατασκευή του εργοστασίου, αλλά με βάση τις πραγματικές ποσότητες που παράγει σήμερα ο νομός για να μην επιβαρυνθούν με υπέρογκα τέλη οι συνδημότες μας.

Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι στις 12 Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του εργοστασίου, γεγονός που σημαίνει ότι το θέμα των σκουπιδιών δεν θα μας απασχολήσει για τα επόμενα 20-25 χρόνια. Αρκεί βέβαια ο δήμος να ανανεώσει τον στόλο των απορριμματοφόρων για να γίνεται έγκαιρα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους, και όχι να ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων μόνο για έργα βιτρίνας και προσωπικών εξυπηρετήσεων

  • Εμείς είμαστε που απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την έλευση μηχανημάτων της ΜΟΜΚΑ στην περιοχή της Ωλένης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες. Το υπουργείο ανταποκρίθηκε, οι αξιωματικοί της ΜΟΜΚΑ ήρθαν σε χρόνο ρεκόρ, οι ζημιές αποτυπώθηκαν, η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον υπουργό, αλλά δυστυχώς δεν υπεγράφη από τον κ. Λιατσή. Και σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δεν μπορούν να πάνε στις καλλιέργειες και στα μαντριά τους.
  • Εμείς είμαστε αυτοί που καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την απαλλαγή των μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και την μείωση των τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κάτι που προβλέπεται πλέον και στον «Κλεισθένη».
  • Εμείς είμαστε αυτοί που απαιτήσαμε από τη Δημοτική Αρχή και πετύχαμε την απόδοση της πάγιας προκαταβολής στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να καλύπτουν άμεσες ανάγκες τους.

Εμείς κυρίες και κύριοι, πέντε χρόνια τώρα, όπου χρειάστηκε συγκρουστήκαμε, όπου χρειάστηκε διεκδικήσαμε και όπου χρειάστηκε βάλαμε πλάτη. Γιατί όπως είπα και πριν, ΕΜΕΙΣ έτσι έχουμε μάθει!

Φίλες και φίλοι,

Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι η τοπική κοινωνία είναι μπερδεμένη με τις πολλές υποψηφιότητες στο δήμο μας. Το εισπράττουμε καθημερινά στην επικοινωνίας μας με τους συμπολίτες μας στα χωριά και στις γειτονιές του Πύργου. Παντού τα ίδια ερωτήματα, οι ίδιες ανησυχίες :

Γιατί εσένα και όχι τους άλλους; Τι διαφορετικό έχετε να μας πείτε εσείς; Γιατί να σας πιστέψουμε;

Και το αποκορύφωμα : Είστε όλοι οι ίδιοι μας λένε κάποιοι άλλοι

Η απάντηση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη προς όλους.

Όχι, Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Συγχωρέστε με, αλλά για να απαντήσω θα μιλήσω για δυο αράδες με το ΕΓΩ!

Νιώθω και είμαι ενεργός Πολίτης αυτής της κοινωνίας. Όλα μου τα χρόνια, στην επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία προσπαθώ να πορεύομαι με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

Παλεύω και αγωνίζομαι για τα προβλήματα της Ηλείας μέσα από τη μαχόμενη δημοσιογραφία πάνω από 30 χρόνια μέσα από μια διαδρομή γεμάτη αγώνες και προσωπικές θυσίες.

Δεν έμαθα να δουλεύω στα 50 και στα 60 μου και σίγουρα Πότε δεν υπήρξα επαγγελματίας πολιτικός.

Ποτέ δεν αγάπησα τις «καρέκλες». Και όταν χρειάστηκε, παραιτήθηκα από τη θέση μου.

Αντίθετα με κάποιους άλλους που είναι «γαντζωμένοι» στις θέσεις τους προσπαθώντας να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μια μασχάλη!

Για μένα η ενασχόληση με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια, μακριά από την μικροπολιτική, τις πελατειακές σχέσεις, και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Αξίες που όλοι ΕΜΕΙΣ στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ πιστεύουμε και πρεσβεύουμε!

Εμείς εκφράζουμε έναν άλλο κόσμο.

Είμαστε με τους ανθρώπους που μοχθούν, που ανησυχούν, που αγωνίζονται, που υποφέρουν, που βρίσκονται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

Δεν εκφράζουμε τους βολεμένους αξιωματούχους, που η ενασχόλησή τους με τα κοινά, έχει προσωπικό και ιδιοτελή περιεχόμενο και στόχο!

Ε λοιπόν, Όχι, Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει στ’ αυτιά του κάθε συμπολίτη μας στον Πύργο, στην Ωλένη, στον Ιάρδανο και στο Βώλακα

Φίλες και φίλοι,

Ο ρόλος μας στις προσεχείς εκλογές είναι ιστορικός. Δεν είναι επιλογή. Είναι μονόδρομος. Είναι ο μόνος τρόπος να μιλήσουμε ουσιαστικά για ανάπτυξη, αλληλεγγύη, ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να ασχολείται κάποιος με την αυτοδιοίκηση σήμερα. Να προτείνουμε πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, μακριά από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Να πείσουμε τους Νέους να μας εμπιστευτούν.

Να χτίσουμε μια κοινωνία που με πρωτεργάτη τον Δήμο να κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. Να επιτύχουμε την ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Να Οργανώσουμε έναν Δήμο φιλικό και αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ασφαλής διαβίωση των συμπολιτών μας και η προστασία τους από παραβατικές ομάδες που «ζουν και βασιλεύουν» τα τελευταία χρόνια στον Πύργο είναι βασική μας επιλογή.

Να αναδείξουμε τον ρόλο του Δήμου Πύργου ως ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή, πραγματική πρωτεύουσα της Ολυμπιακής Γης, με απήχηση στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα

Αν και δεν είναι σήμερα η στιγμή των προγραμματικών δηλώσεων, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποια σημαντικά σημεία του προγράμματος μας το οποίο επεξεργάζεται η παράταξη μας και σύντομα θα καταθέσουμε στην κρίση σας.

Ζούμε σε έναν Δήμο που συνδυάζει το αγροτικό με το αστικό περιβάλλον, σε μια περιοχή με απίστευτα πλεονεκτήματα και αυτά καλούμαστε να αξιοποιήσουμε.

  • Βασικός πυλώνας του σχεδιασμού μας για την επόμενη μέρα είναι η εφαρμογή ενός μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Και ανάπτυξη δεν σημαίνει τυπώνω προωθητικά φυλλάδια, διοργανώνω ημερίδες, ή καλωσορίζω μια κρουαζιέρα στο Κατάκολο! Σημαίνει αυξάνω την επισκεψιμοτητα, αυξάνω την τουριστική σεζόν, δημιουργώ υποδομές και προσελκύω με δράσεις Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
  • Ορόσημο για Εμάς, η εικόνα της πόλης και η καθημερινότητα του Πολίτη. Δίνουμε τέλος στα μικροπολιτικά ρουσφέτια από τοπικούς παράγοντες για το ποια λακκούβα θα κλείσει, ποια λάμπα θα αλλάξει ή σε ποιο σημείο θα τοποθετηθεί ο κάδος των σκουπιδιών ή σε ποιο αγροτικό δρόμο θα πάει το μηχάνημα του δήμου. Με την χρήση νέων τεχνολογιών ο πολίτης υποβάλει απευθείας το αίτημα – πρόβλημα και η διευθέτηση του επιλύεται σε πραγματικό χρόνο.

Εμείς θέλουμε να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα και για αυτό θα αγγίξουμε θέματα που δεν τόλμησαν ποτέ όσοι διαχειρίστηκαν τα τοπικά πράγματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Πύργος ίσως είναι η μοναδική πόλη σε όλο τον κόσμο που ενώ συνδέεται με θάλασσα δεν αναπτύσσεται προς τη θάλασσα. Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Ε λοιπόν εμείς αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε! Να το ανατρέψουμε!

  • Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναπτυξιακή πορεία που πρέπει και μπορεί να ανακτήσει ο Δήμος Πύργου. Και δεν νοείται ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χωρικής στρατηγικής βασισμένο σε όρους βιώσιμης κοινωνικής και αστικής συνοχής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα υλοποιήσουμε και για το παραλιακό μας μέτωπο. Μέσα από την παραχώρηση και νομιμοποίηση των παραλιακών κτισμάτων, τη δημιουργία πρότυπων παραλιακών οικισμών, την δημιουργία νέων οικοπέδων και την αξιοποίηση της ελεύθερης γης για κοινόχρηστους χώρους.

Αυτός είναι ο πρώτος και βασικός μας στόχος.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε τη διαβούλευση με τους παραλιακούς συλλόγους και τους θεσμικούς φορείς για να καταρτίσουμε μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση.

Φίλες και φίλοι

Μόνο με ρηξικέλευθες προτάσεις μπορεί να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία του τόπου μας

Μόνο με τολμηρές παρεμβάσεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη

  • Για το Περιβάλλον προτεραιότητα μας είναι η Προστασία και αξιοποίηση του οικοσυστήματος του Αλφειού με την μεταφορά των χιλιάδων δεμάτων απορριμμάτων που βρίσκονται εκεί επί χρόνια. Και ο Επαναπλημμυρισμός τμήματος της λίμνης Μουριάς αλλά με σοβαρή μελέτη και όχι με «πυροτεχνήματα»
  • Η σταδιακή Αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς της πόλης με την Ανάπλαση των εισόδων Αλφειού – Ολυμπίων – – Κολιρίουο – Λαμπετίου και ταυτόχρονη διάνοιξη της Περιμετρικής οδού.
  • Είναι στοίχημα για εμάς η δημιουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τρία τμήματα με κατεύθυνση στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.
  • Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για την ίδρυση ενός βιοτεχνολογικού – επιχειρηματικού πάρκου με την ταυτόχρονη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Επιταλίου που θα δίνει κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας. Και βέβαια θα εξετάσουμε την αξιοποίση του αεροδρόμιου Επιταλίου για την άμεση μεταφορά των αγροτικών προιόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Θέλω να εκφράσω σήμερα, ημέρα γενεθλίων της παράταξης μας, τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στα παλιά και νέα μέλη του συνδυασμού μας.

Καλωσορίζουμε τους νέους με μεγάλη χαρά και με ιδιαίτερες προσδοκίες. Πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την ενεργό πολιτική. Ειναι όμως ενεργοί πολίτες. Είναι άνθρωποι που εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας.

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μεγαλώνει, δυναμώνει.

Βλέπει μπροστά χωρίς να φοβάται.

Είναι έτοιμο.

Έτοιμο να αλλάξει τον Πύργο!

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους ΕΣΑΣ για τη μεγάλη συμμετοχή σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Μια παρουσία δυναμική – αγωνιστική – συγκινητική

Μια παρουσία δικαίωσης της πορείας που κάναμε και κάνουμε κάθε μέρα, στη πόλη και στα χωριά μας.

Μια παρουσία που εκφράζει την ελπίδα, που αναζητεί η τοπική κοινωνία.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Όραμα μας πραγματικότητα.

Και Όραμά μας είναι κάθε πολίτης του Πύργου να χαίρεται που ζει σε αυτήν την πόλη. Να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Και σε αυτήν την προσπάθεια στόχος είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν. Και αν καταφέρουμε να μας εμπιστευτούν θα συμμετέχουν. Και αφού συμμετέχουν θα αποτελέσουν τον κεντρικό διαμορφωτή των προτάσεων μας.

Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με όλους τους πολίτες το μέλλον του κοινού μας σπιτιού. Να δεσμευτούμε ότι όλοι μαζί, με συλλογικότητα, με ενότητα, με ομόνοια θα πορευτούμε την επόμενη μέρα.

Εμείς στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θέλουμε μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία. Μια παράταξη που θα ξαναφέρει τους νέους στα κοινά του δήμου μας. Μια παράταξη που θα γράψει τις πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής για τον Πύργο.

Μια παράταξη που την επόμενη μέρα θα ενώσει τους πολίτες του Πύργου που σήμερα είναι διασπασμένοι σε τόσες υποψηφιότητες.

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Ενώνει! Ενώνει ιδέες. Ενώνει αξίες. Ενώνει πρόσωπα. Ενώνει ομάδες. Ενώνει οράματα.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε πράξη την αναγέννηση του τόπου μας.

Δεν θα επιτρέψουμε άλλα χαμένα χρόνια σε τούτο τον τόπο

Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες

Όχι σε μία πόλη φτωχή από ιδέες, φαντασία και δημιουργικότητα

Όχι στην ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Επαγγελματίες πολιτικούς μιας άλλης εποχής

Φίλες και φίλοι

Το 2014 ξεκινήσαμε το ταξίδι, κάναμε το πρώτο ΒΗΜΑ!

Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ !

Μαζί μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας μέλλον

Να δημιουργήσουμε τον Πύργο που θέλουμε και αξίζουμε

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του:


Πηγή