MY NAME IS SKOYNTZIS… KONSTANTINOS SKOYNTZIS!

Πίσω από το μπαρ, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Κάνει κινήσεις γρήγορες, αστραπιαίες. Κάποιος θα τις χαρακτήριζε μηχανικές. Δεν είναι! Ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει τα δύο βασικά στοιχεία του χαρακτήρα ενός bartender. Η κοινωνικότητα είναι το ένα, αλλά και ο επαγγελματισμός το άλλο.

Έχει τελειώσει αγροτική ανάπτυξη, και μία μέρα πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε, ίσως τυχαία ως φοιτητής τότε, πίσω από μία μπάρα και δεν έχει βγει ακόμη! Το ταξίδι είχε μόλις ξεκινήσει!

Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Κωνσταντίνο Σκουντζή, πίσω από αυτή την μπάρα, καταλαβαίνουν τη δύναμη που κρύβει, αλλά και τον έρωτα για αυτό που κάνει. Είναι πάντα χαρούμενος… ακόμη και όταν δεν είναι!

Με χαρά δέχτηκε σήμερα να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.. Ας τον γνωρίσουμε!

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος με τρεις λέξεις;
Κοινωνικός, φιλόδοξος και… παιδί.

Πως είναι η ζωή ενός bartender;
Η αλήθεια είναι ότι δεν διαφέρει από την καθημερινότητα των υπολοίπων. Θα έλεγα ότι ίσως είναι πιο έντονη από τη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους και θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και πόσο μάλλον μια ευχάριστη παρουσία για αυτούς. Κατά τα αλλά με σωστή διαχείριση χρόνου υπάρχει χώρος και για εμένα σαν άτομο.

Αυτή τη περίοδο που σε βρίσκουμε;
Αυτό το διάστημα μπορείτε να με βρείτε στην κεντρική πλατεία του Πύργου και πιο συγκεκριμένα στο Δε Μονκ, κάτι πρωτότυπο για μένα και ευχάριστο που είμαι μέλος αυτού του συνόλου.

Προσωπική ζωή υπάρχει;
Όπως σου είπα και παρά πάνω, με σωστή διαχείριση των υποχρεώσεων υπάρχει χώρος και χρόνος τόσο για μένα όσο και για την προσωπική μου ζωή. Σημαντικό ρόλο βέβαια έχει και η ξεκούραση, ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω σε όσα προανέφερα .

Ένας bartender, πίνει;
Να φανταστώ η ερώτηση είναι ρητορική ή παγίδα (γέλια). Το αλκοόλ είναι μια παράμετρος αυτής της δουλειάς, όχι προτεραιότητα. Παν μέτρον άριστον..

Ποια είναι η πιο ακραία στιγμή που έχεις βαλθεί να αντιμετωπίσεις την ώρα που δουλεύεις;
Για να είμαι ειλικρινής δεν μου έχει τύχει κάτι τόσο ακραίο ώστε να μην μπορώ να το διαχειριστώ.

Ποιος είναι ο εφιάλτης ενός bartender;
Εφιάλτης;.. Πιο πολύ άγχος θα σου έλεγα. Το κοινό της πόλης μας όσο απαιτητικό είναι, άλλο τόσο και διστακτικό είναι. Συχνά ακούς..: «έλα μωρέ, ποιός είναι ο τάδε και που έμαθε να φτιάχνει κοκτέιλ κλπ».. Εδώ λοιπόν δίνεται η ευκαιρία στον καθένα μας, να προσπαθήσει να τους αλλάξει με κάποιο τρόπο την.. «οπτική» σε αυτό το κομμάτι.. Να βρει τις γεύσεις τους, να πετύχει την ψυχολογία τους τη δεδομένη στιγμή και στην ουσία να τους παρακινήσει έστω να δοκιμάσουν σε πρώτη φάση. Άρα θεωρώ πως εφιάλτης-άγχος είναι κατά κύριο λόγο η κριτική των πελατών και μετά εγώ προσωπικά θα έβαζα τα χρονικά όρια που έχουμε μέχρι την εξυπηρέτηση τους.

Τι κάνει έναν bartender ξεχωριστό;
Σημαντικό ρόλο έχει ο χαρακτήρας του κάθε bartender. Αυτό που κάνει εμένα ξεχωριστό δε σημαίνει ότι ισχύει για όλους ή και το αντίστοιχο. Τα βασικά στοιχεία ωστόσο που οφείλουμε να τα έχουμε όλοι, είναι η ευγένεια η ταχύτητα η κοινωνικότητα και η ικανότητα να ψυχολογείς τον εκάστοτε πελάτη. Τέλος κύριοι πρωταγωνιστές είναι η δημιουργικότητα και η ποιότητα όσο αφορά το κομμάτι του κοκτέιλ, στο οποίο δίνουμε βάση στο Δε Μονκ.

Για σένα η δουλειά αυτή αποτέλεσε στιγμιαίο επάγγελμα, ή αφοσίωση, επιμονή και ότι καλό … ας έρθει;
Αυτή η δουλειά ξεκίνησε τελείως τυχαία από τότε που ήμουν φοιτητής για να είμαι ειλικρινής. Εκ τότε ανοίχτηκαν μπροστά μου πολλοί δρόμοι και ευκαιρίες, καθώς βέβαια και η εξέλιξη μου ήταν ραγδαία μέσα από τη συνεχή ενημέρωση σε σεμινάρια και δεξιώσεις στα οποία ήμουν παρών. Είναι το ύφος άλλωστε της δουλειάς αυτής που απαιτεί συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη από έναν καλό καφέ μέχρι ένα εύγευστο κοκτέιλ.

Πως είναι μια νύχτα με πολύ κόσμο σε ένα μπαρ;
Ίσως είναι η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας για εμένα. Μεγάλη η ένταση, τρομερές οι ταχύτητες για να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος…

Οι εποχές αλλάζουν… Οι πελάτες ξοδεύουν όπως παλιά;
Η οικονομική κατάσταση της χώρας όπως είναι αναμενόμενο θα είχε αντίκτυπο σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα . Η αλήθεια είναι, πως δεν ξοδεύουν όπως παλιά αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να σου πω ότι δεν ξοδεύουν και καθόλου. Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι πως προτιμούν τις καθημερινές μέρες να είναι πιο εγκρατής και Παρασκευή- Σάββατο είναι πιο θερμοί στο να ξοδέψουν περισσότερα στην έξοδο τους .

Το μέλλον του Κωνσταντίνου, πως το φαντάζεσαι;
Μου αρέσει να ζω έντονα το παρών.. Πάντα θεωρούσα ότι είναι καλό για τον καθένα θα έρθει από τη στιγμή που το αξίζει μέσα από την προσπάθεια που κάνει σε ό,τι αγαπάει. Σίγουρα από τις προτεραιότητες μου είναι να ασχοληθώ και με το αντικείμενο της σχολής που έχω τελειώσει: Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ στην Ορεστιάδα… Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μπορέσω με κάποιον έξυπνο τρόπο να τα συνδυάσω και τα δυο. Όσο υπάρχει θέληση και διάθεση όλα είναι δυνατά άλλωστε …


Πηγή