Πάτρα: Ανορθογραφίες στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο ναό της μελέτης

Viral έχει γίνει η φωτογραφία στο διαδίκτυο και στα social media που δείχνει ένα χαρτί κολλημένο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων, στο κτίριο της οδού Μαιζώνος.

Το χαρτί ενημερώνει τους περαστικούς ότι την Τσικνοπέμπτη από τις 11:30 και μετά η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή, προφανώς γιατί οι υπάλληλοι θα πήγαιναν να το τσικνίσουν και να περάσουν όμορφα.

Η Τσικνοπέμπτη λοιπόν μετατράπηκε σε αργία για την Δημοτική Βιβλιοθήκη, μετά από το "πράσινο" φως που θα πήραν και από τη διοίκηση λογικά. Πάμε παρακάτω. Εκείνο που έκανε τη φωτογραφία διάσημη, με δεκάδες Πατρινούς, και όχι μόνο, να την κοινοποιούν παντού, έχει να κάνει με την ορθογραφία της.

Ένας χριστιανός δεν βρέθηκε για να δει ότι σε μία απλή πρόταση, υπήρχαν τουλάχιστον δύο ορθογραφικά λάθη που δεν κάνουν ούτε οι μαθητές του Δημοτικού; Βέβαια κανείς δεν πρέπει να κρίνει εύκολα τους άλλους και ειδικότερα την μόρφωση του καθενός.

Το θέμα είναι ότι το λάθος αυτό δεν έγινε σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο ή σε κάποιο άσχετο φορέα του δήμου. Έγινε στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο ναό της ανάγνωσης και της μελέτης για την Πάτρα.

Κατά συνέπεια το λαθάκι αυτό μας υποβάθμισε ως πόλη, γιατί η φωτογραφία έχει κοινοποιηθεί σε πολλές σελίδες στα social media και τα σχόλια από κάτω της είναι καυστικά και σατυρικά.

Το όλο ζήτημα φυσικά δεν έχει να κάνει με τον υπάλληλο που έκανε ένα λάθος. Έχει να κάνει με την νοοτροπία που βγαίνει προς τα έξω για τον συγκεκριμένο πολιτιστικό φορέα.

Πάτρα: Ανορθογραφίες στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο ναό της μελέτης

Προφανώς όλοι οι υπεύθυνοι είχαν φύγει ή βιάζονταν για να τσικνιστούν και δεν είχαν το χαρτί που είχε γράψει ο υπάλληλος. Το patraevents.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Τάκη Πετρόπουλο.

"Νομίζω ότι είναι ένα θέμα άνευ μεγάλης σημασίας. Σίγουρα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει, έγινε όμως. Μακάρι αυτό να είναι το μοναδικό λάθος της δημοτικής αρχής και του Πολιτιστικού Οργανισμού. Ας μας κρίνουν από αυτό, εφόσον το θέλουν…".

Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί ένας ολόκληρος φορέας από ένα τέτοιο λάθος, θα προσθέταμε εμείς. Όμως από την άλλη οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά. Πόσο μάλλον όταν οι λεπτομέρειες αυτές δημιουργούν τόσο άσχημες εντυπώσεις και για το κύρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και για την ίδια την πόλη.

(Η φωτογραφία ανέβηκε από τον George Kosso αρχικά στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται" και στη συνέχεια οι κοινοποιήσεις και τα σχόλια έπεσαν "βροχή").


Πηγή