ΠΑΤΡΑ: Δολοφονία πυροσβέστη στη διάρκεια ληστείας – Με άδειο εδώλιο η δίκη – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

Οκτώ χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου Πατρινού Πυροσβέστη Χρήστου Μαντά μέσα στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην Ελευθερίου Βενιζέλου, η υπόθεση ήρθε και πάλι στο ακροατήριο του Εφετείου Πατρών.

Η δίκη όμως έγινε με άδeιο εδώλιο. Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικασμένος σε ισόβια στο πρωτόδικο δικαστήριο έχει δραπετεύσει. Ο δεύτερος που δηλώνει αθώος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του και απελάθηκε στην Αλβανία.

Η αιματηρή ληστεία είχε γινει στις 30 Απριλίου 2011. Οι δράστες είχαν μπει στο super market και με την απειλή όπλου είχαν αρπάξει 3.000 ευρώ. Ο 59χρονος είδε την ληστεία, πήγε στο αυτοκίνητό του πήρε ένα ρόπαλο και επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες. Τότε ο ένας τον πυροβόλησε 3 φορές και τον σκότωσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι διέφυγαν αλλά συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά σε διαμέρισμα της περιοχής Σκαγιοπουλείου. Η δίκη ξεκίνησε χθες έστω και με άδeιο εδώλιο, κατέθεσαν μάρτυρες και θα συνεχιστεί τον Απρίλιο.


Πηγή