Θεατρική Ομάδα Πύργου: Πρεμιέρα απόψε για τον «Καλό Στρατιώτη Σβέικ»

Στο… σανίδι ανεβαίνει απόψε η Θεατρική Ομάδα Πύργου για να παρουσιάσει την διάσημη αντιπολεμική σάτιρα του Γιάροσλαβ Χάσεκ «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ». Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καυστικότερες στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της Ευανθίας Στιβανάκη, η υγεία της οποίας εξελίσσεται ενθαρρυντικά…

Σημειώνεται ότι η πρεμιέρα της παράστασης ήταν προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο πλην όμως η περιπέτεια της υγείας της επί σειρά ετών σκηνοθέτιδα της Θεατρικής Ομάδας Ευανθίας Στιβανάκη ήταν η αιτία για τη ολιγοήμερη αναβολή της.

Με δήλωση του στην ΠΑΤΡΙΣ ο πρόεδρος του ΔΣ της Θεατρικής Ομάδας Πύργου –και συμμετέχων, όπως κάθε χρόνο στις παραστάσεις της Ομάδας- Σταύρος Ρομποτής επισήμανε τα εξής «Η φετινή παράσταση μας είναι η αντιπολεμική κωμωδία «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ. Η μετάφραση που χρησιμοποιούμε είναι του Σωτήρη Παταντζή και η σκηνοθεσία είναι της Ευανθίας Στιβανάκη. Αναβάλαμε την πρεμιέρα μας που ήταν ορισμένη για την 23/2 διότι παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας με την σκηνοθέτι μας το οποίο το ξεπερνάει με την βοήθεια των ιατρών της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και των ιατρών της Καρδιολογικής στην οποία και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή