Υπεγράφησαν τα συμβόλαια πώλησης του οικοπέδου του “Θεοδωρείου”


Μετά από μία πολύ δύσκολη και δαιδαλώδη πορεία πέντε χρόνων, έφθασε εις αίσιον πέρας η υπόθεση της πώλησης του οικοπέδου του “Θεοδωρείου Ιδρύματος”. Τα συμβόλαια υπεγράφησαν χθες 3 Μαρτίου:

Αφ΄ ενός μεν: Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του “Θεοδωρείου Ιδρύματος” και από τον υπρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Δημητρόπουλο, προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας, αφ΄ ετέρου δε από τον πλειοδότη κ. Νικόλαο Αθανασόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό Πολυτεχνείου Πατρών.

Ο Προϊστάμενος της Ενορίας και ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας, π. Απόστολος Δημητρόπουλος αναφέρει σε δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμώς:

1. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, για την καθοριστική συμβολή Του στην έκβαση του ανωτέρω εγχειρήματος. Για να γίνω ακριβέστερος, ο Σεβασμιώτατος είναι Αυτός που με την αποφασιστικότητα και την επιμονή Του, οδήγησε την υπόθεση στο σημερινό αίσιο τέλος.

2. Τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, καθώς και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την στήριξη μέχρι τέλους της προτάσεώς μας περί πωλήσεως του οικοπέδου και χρησιμοποιήσεως των χρημάτων που θα προήρχοντο από την πώληση για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού μας.

3. Τον Δικηγόρο και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του “Θεοδωρείου” κ. Πέτρο Ρηγάτο, για τους δύσκολους αγώνες που διεξήγαγε προκειμένου να τακτοποιηθεί νομικώς το ζήτημα.

4. Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού μας, για τους κόπους στους οποίους υπεβλήθησαν όλην την παρελθούσα πενταετία προκειμένου να τελεσφορήσει η υπόθεση.

Τέλος εγκαρδίως συγχαίρω τον αγοραστή του οικοπέδου και αγαπητό συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Αθανασόπουλο. Είμαι σίγουρος ότι η αγορά του αυτή θα αποβεί ωφέλιμος όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την πόλη μας».


Πηγή